تأثیر روانشناسی محیطی بر معماری داخلی فضاهای آموزشی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: سومین همایش ملی معماری داخلی و دکوراسیون
- کد COI اختصاصی: DANESH03_138
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 6293
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشکده معماری و هنر، دانشگاه آزاد اسلامی تبریز
چکیده
انسان در تمام لحظات زندگی خود در حال دریافت پیامهای حاوی اطلاعات از محیط اطراف خود و یادگیری آنها می باشد خواه این محیط طبیعی بوده و خواه ساخته دست بشر باشد. هرچه پیامهایی دقیقتر و قابل طبقه بندی توسط فرد از محیط دریافت شود میزان یادگیری او بالاتر می رود و در این میان تأثیر معماری، هنر احاطه گر انسان، بسیار بااهمیت است چرا که تأثیرات رفتاری و روانی ایجاد شده در انسان به لحاظ قرار گیری در محیطهای مختلف، سبب تغییر میزان میل یادگیری، حساسیت او به محرکهای محیطی، تمرکز و انگیزه آموزش می شود. در محیط هایی که خصوصاً برای آموزش طراحی می شوند این تأثیر باید در نقطه عطف توجه طراحان قرار گیرد و با مطالعه الگوهایرفتاری دانش آموزان، جزئیات و ویژگی های محیطی مؤثر بر حواس آنها طراحی شوند. استفاده صحیح از این جزئیات که برخی از آنها پارامترهایی از طراحی داخلی هستند از قبیل رنگ، اندازه کلاسها، نورپردازی و نیز استفاده از تکنولوژیهای نوین سبب بهبود رشد ذهنی، عاطفی و اجتماعی افراد شده و بازده آموزشی را بالا برده و دانش آموزان را به حضور در کلاسهای درس علاقمند می نماید. با توجه به لزوم شناخت این ویژگیها و نیز تأکید سیستم های آموزشی نوین بر افزایش مشارکت دانش آموزان در امر آموزش بمنظور بالابردن بهره وری آموزشی که نیاز به محیط هایی دارد که امکانات فضایی این امر را تأمین نماید، به بررسی تأثیرات روانی محیط و پارامترهای آن بر یادگیری با لحاظ کردنسطوح تحصیلی دانش آموزان پرداخته تا راهکارهای پیشنهادی طراحی داخلی محیط های آموزشی بهتر برای افزایش بهره وری آموزشی مطرح شوند.کلیدواژه ها
بهره وری آموزشی، پیامهای محیطی، روانشناسی آموزشی، معماری داخلیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.