استفاده از نور خورشید در معماری داخلی بوسیله نسل جدید فیبرهای نوری
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: سومین همایش ملی معماری داخلی و دکوراسیون
- کد COI اختصاصی: DANESH03_044
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2415
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه بین المللی امام رضا (ع)، مشهد
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردستان
چکیده
با گسترش تکنولوژیهای مختلف در صنعت ساختمان و گران شدن ارزش اراضی مسکونی در شهرها و همچنین وجود محدودیت های زیرساختی برای توسعه شهری، روند توسعه ساختمانها بسوی مرتفع سازی و استفاده بهینه از فضاهای مشترک ساختمان به نفع فضاهای خصوصی درحال حرکت است. این نوع توسعه باعث کاهش فضاهای انتقال نور طبیعی خورشید مانند نورگیر و پنجره ها به داخل ساختمان گردیده که به تبع آن ساکنین این ساختمان ها، از مزایای نور طبیعی محروم می شوند. اکنون با پیشرف صنعت پلیمری، نسل جدیدی از فیبر نوری با ضریب شکست بالا تولید شده که قادر است نورطبیعی را از یک نقطه کانونی گرفته و تا فواصل متفاوت عبور داده و خواص اولیه آن را نیز حفظ کند. در این مقاله سعی برآن است که با معرفی و بررسی این نسل از فیبرهای نوری، به چگونگی استفاده از آن در فضاهای داخلی ساختمان و میزان نوردهی آن پرداخته ومکان هایی در ساختمان که امروزه در طراحی داخلی به نورپردازی آن توجه خاص میشود و این سیستم می تواند در آن جایگذین سیستمهای نورپردازی متداول شود را بر اساس میزان نور مورد نیاز معرفی کرده و برای بررسی تونایی این سیستم از لحاظ میزان نوردهی استاندارد، یکی از این قسمت ها، توسط نرم افزار Dialux شبیه سازیشده و در پایان مزایای این سیستم جهت حرکت بسوی معماری پایدار بیان خواهد شد.کلیدواژه ها
فیبر نوری، طراحی داخلی، طراحی روشنایی، معماری پایدارمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.