باز شناسی نقش معماری داخلی و تاثیر آن در هنر فیلم سازی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین همایش ملی معماری داخلی و دکوراسیون
  • کد COI اختصاصی: DANESH03_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1222
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یلدا فخاری

دانشجو ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد هریس

پریسا دراج

پژوهشگر دکترای معماری منظر و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه

چکیده

در پژوهشی که انجام می شود سعی ما بر آن است که نحوه و چگونگی انتقال و نشان دادن مفاهیم موجود در هنر فیلم سازی به کمک معماری داخلی گفته شود. چارچوب نظری این تحقیق نظریه طراحی معماری بر اساس اندیشه است که بیشتر به تبدیل شدن ایده به فرم مربوط میشود و سعی ما در این است با در دست داشتن و انجام دادن مفاهیم، ابزارها و رویکردهای تحلیلی، طراحی معماری داخلی در فضای فیلم و عناصر مربوط به آن تحلیل شود. در این پژوهش مفاهیم با تحلیل و تعریف باز شکافت میشوند که این تعاریف بر روش نشانه شناسی بصری و تلفیقی از تحقیق کیفی (از تئوری به نمونه مورد مطالعه) و کمی (از نمونه مطالعه به تئوری) تکیه دارند. بنابر مطالب گفته شده، در این تحقیق به بررسی و شناخت تبدیل اندیشه به فضای معماری داخلی در فیلم و همچنین به چگونگی ایجاد آن از روی اسکیس های معماران و طراحان صحنه نگاه می کنیم. فضاهای معماری چه تاثیری در سبک های هنری دارند یا چه شخصیتی به بازیگر می دهد و یا ایا حس زمان، حس مکان می دهد. هدف ما از این تحقیق انجام شده این است که بدانیم عناصر مشخص شده در فضاهای معماری داخلی در نمایان کردن معنا و مفاهیم معنوی در فیلم از قبیل سقوط، سردرگمی، عروج، بازگشت به ریشهها، عشق، نفرت و... نقش مؤثری دارد. می خواهیم به مسائل معماری داخلی که در رابطه با طراحی صحنه و فیلم است بپردازیم، زیرا باعث شود صحنه هر حسی که دوست دارد به بیننده بدهد. حتی به صحنه لباس و چهره پردازی نورپردازی حالات و حرکات فیگورها در فیلم می پردازیم.

کلیدواژه ها

زمان صحنه فیلم فضای معماری معماری داخلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.