تاثیر نور و رنگ درفضاهای داخلی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین همایش ملی معماری داخلی و دکوراسیون
  • کد COI اختصاصی: DANESH03_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2098
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شادی بایبوردی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر- پژوهشگردکترای معماری منظر

الناز دلبرخیرالهی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر- پژوهشگردکترای معماری منظر

اسما عطارنصرتی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر- پژوهشگردکترای معماری منظر

امیدحسین اسکندانی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر- پژوهشگردکترای معماری منظر

چکیده

از رحم تا گور- که انسان زندگی خود را آغاز و به پایان می برد- پیوسته خود رادر فضاهای داخلی می یابد، بخش اعظم عمر ما، در فضاهای داخلی بناها سپری می شود که به کمک ساختارها و جداره ها شکل گرفته اند. این فضاها محیطی را ایجاد می کنند که بسیاری از فعالیت های ما در آن صورت می گیرد، کما اینکه آنچه به بنا روحمی بخشد هم، فضای داخل آن است. اما کمتر فضاهای داخلی- که در طول زندگی، انسان را در خود جای می دهد، ویژگی های کالبدی معماری اول و آخر انسان را دارا می باشد. معماری داخلی، ماهیت خود را از ارتباط با عوامل درونی انسان به دست می آورد. از این رو، با روح انسان رابطه ی مستقیم تری دارد و توان تاثیرات عمیقتری را نیز می توان دارا باشد. از سوی دیگر، آزادی نسبی معماری داخلی از سلطه ی عوامل محیطی و اجتماعی تاثیر گذار بر کلیت معماری، امکان تعریف بی واسطه تری را در این زمینه مطرح میسازد. موضوع نور و روشنایی نیز باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. نورپردازی خوب در انسان احساس آسایش و امنیت به وجور می آورد و مانع ازخستگی مفرط می شود.گاهی ما خود موضوع نورپردازی را بی دلیل پیچیده کرده و فراموش می کنیم که قابل اعتمادترین ابزارمان برای تعیین تاثیر نور همانا چشم ماست. نوری که برای هر محیط پیش بینی می کنیم بر شخصیت و ویژگی فضاها تاثیری عمیق دارد. این مقاله به بررسی نقش نور و رنگ در معماری و معماری داخلی بهعنوان یک جزء سازنده و مفهوم بخش می پردازد و در خاتمه امید بر آن دارد که در آینده در ساختمان ها همانند نیاکانمان شاهد به کارگیری نور طبیعی به صورت یک عنصر کاملا عصر بخش باشیم.

کلیدواژه ها

رنگ ، فضاهای داخلی ، معماری ، نور ، روانشناسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.