بررسی رفتار سازه های با سیستم ستون مستطیلی و مقایسه آن با سیستم های رایج
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: کنفرانس ملی علوم مهندسی، ایده های نو (۸)
- کد COI اختصاصی: AIHE08_237
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 914
نویسندگان
استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس
دانشجوی کارشناسی ارشد سازه دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس
چکیده
سیستم ستون مستطیلی می توان بعنوان یکی از نوین ترین سیستم های سازه های بتن آرمه مطرح باشد که ضمن پایداری و مقاومت سازه ای، مسائل معماری نیز می تواند براحتی در آن لحاظ شود. بیرون زدگی ستونهای حجیم از دیواره های جدا کننده، در سازه های رایج بتنی، مخصوصاً در سازه های با تعداد طبقات زیاد، معضل و دغدغه ای برای مهندسین به ویژه معماران در جهت زیبایی داخلی و استفاده از سطح مفید بنا بوده است. با عریض نمودن ستونها در یک جهت و پنهان کردن آنها در دیوارهای جداکننده این مشکل تا حدودی می تواند بر طرف شود. این سیستم در این مقاله به عنوان سیستم ستون مستطیلی شناخته می شود. از مزایای دیگر این سیستم می توان به مواردی همچون کاهش وزن سازه، عدم نیاز به استفاده از دیوار برشی و المان مرزی، کاهش تغییر مکان نسبی جانبی سازه اشاره کرد. در این مقاله، شناخت رفتار این سیستم، بدست آوردن ضریب رفتار و مقایسه آنها با سیستم های قاب خمشی و قاب خمشی + دیوار برشی به وسیله تحلیل غیر خطی استاتیکی مد نظر است. نتایج نشان می دهد ضریب رفتار برای هر سه سیستم با افزایش ارتفاع کاهش یافته و به طور میانگین برای ستون مستطیلی R=7.2 قاب خمشی R=5.8 و قاب مختلط R=8.2 می باشد. همچنین شکل پذیری ستون مستطیلی بیشتر از قاب خمشی، جابجایی نسبی آن مخصوصاً در سازه های با طبقات زیاد، کمتر از سیستم های دیگر است. مقایسه وزن سیستمها نشان می دهد که از لحاظ اقتصادی ستون مستطیلی در اولیت اول، قاب خمشی در اولیت دوم و قاب مختلط در اولویت سوم قرار دارد.کلیدواژه ها
ستون مستطیلی، رفتار سازه ای، ضریب رفتارمقالات مرتبط جدید
- بررسی به کارگیری سیستم ذخیره سازی انرژی با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر
- اقدامات لازم برای حفاظت از محیط زیست دریایی
- ارائه طرح مبتنی بر رایانش ابری جهت ارتقاء بهره وری صنایع خودروسازی (مطالعه موردی: مدیران خودرو)
- مروری بر تکنولوژی ماکرویو برای خردایش سنگ های کمیاب
- کاربرد و بکارگیری تکنولوژی های اینترنت اشیا ، یادگیری ماشین و پردازش تصویر در امنیت و کنترل خودرو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.