انتخاب بهترین تامین کننده با تلفیق روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی و برنامه ریزی آرمانی AHP-Goal programming

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس ملی علوم مهندسی، ایده های نو (۸)
  • کد COI اختصاصی: AIHE08_180
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1594
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب منصوری

گروه مهندسی صنایع، دانشگاه غیرانتفاعی آیندگان، تنکابن

سید اسماعیل نجفی

گروه مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

مریم پاکپور

گروه

شکوفه شوشتری

گروه مهندسی صنایع، دانشگاه غیرانتفاعی آیندگان، تنکابن

چکیده

زنجیره تامین در سال های اخیر نظر بسیاری از محققان و صنعتگران را به خود جلب کرده است. در بازار رقابتی امروز تولید کنندگان تنها در صدد بهبود وضع داخلی نیستند بلکه انتخاب بهترین بازارها و بهترین تامین کنندگان درصدر برنامه های آن ها قرار گرفته است. انتخاب بهترین گزینه ها در هر یک از تصمیم گیری های فوق نیاز به آنالیز فاکتورهای زیادی دارد، که در نتیجه سازمان ها را با یک مساله تصمیم گیری چند معیاره روبه رو می نماید. از طرفی کاربردهای تکنیک تحلیل سلسله مراتبی در ارتباط با در نظر گرفتن معیارها در مسائل گوناگون مدیریتی و عملیاتی در مقالات زیادی اشاره شده است. در کنار آن برنامه ریزی آرمانی می تواند چندین هدف را به ترتیب اولویت تصمیم پیرنده در نظر بگیرد . ترکیب این دو تکنیک می تواند مدلی را ایجاد کند که هم زمان با در نظر گرفتن معیارهای گوناگون، آرمان های مختلفی را نیز در نظر بگیرد. در این مقاله یک مدل تصمیم گیری ارائه شده است که به کمک ترکیب روش فرآیند تحلیل سلسله مراتبی و برنامه ریزی آرمانی و در نظر گرفتن محدودیت های گوناگون، تامین کنندگان را ارزیابی و در نهایت بهترین ها انتخاب شده و هم چنین برنامه خرید از هر کدام را در هر دوره مشخص می گردد.

کلیدواژه ها

ارزیابی و انتخاب تامین کنندگان، روش تصمیم گیری چند معیاره، چند هدفه، فرایند تحلیل سلسله مراتبی ، برنامه ریزی آرمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.