راهکارهای اجرایی مدیریت بحران زلزله در بافت فرسوده نمونه مطالعاتی: منطقه 12 شهر تهران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مخاطرات محیطی
  • کد COI اختصاصی: ICEHH02_593
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 871
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا زمانی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری،دانشگاه خوارزمی،تهران

حکیمه بهبودی

کارشناس ارشد جغرافیا برنامه ریزی محیطی، دانشگاه خوارزمی، تهران

صادق حاجی نژاد

کارشناس ارشد جغرافیا برنامه ریزی شهری، دانشگاه خوارزمی، تهران

زهرا احدی

کارشناس ارشد جمعیت شناسی، دانشگاه تهران.تهران

چکیده

اکثر بافت های فرسوده کشور در معرض حوادث ناگواری چون زلزله قرار دارند و توانایی مقابله با آن را ندارند . از آنجایی که این بافت ها به طور عمده در مراکز شهر ها وجود دارند ، به دلیل عرض کم معابر و وجود بن بست های فراوان در هنگام وقوع حوادثی چون زمین لرزه، حتی امکان کمک رسانی نیز نخواهند داشت. از این رو مدیریت جامع بحران برای جلوگیری گسترده از کلیه عوامل موثر در بهینه سازی اقدامات و کاهش خسارات ناشی از بحرا ن ها و مقابله هوشمندانه و برنامه محور با آن پدید آمده است.هدف از اینپژوهش ارائه راهکارهای اصولی است تا توجه مسئولان و متولیان امور شهری را به این مهم جلب کنیم که با درایت و برنامه ریزی صحیح به مدیریت قبل، حین و بعد از وقوع بحران در بافت های فرسوده بپردازند که نتیجه چنین امری کاهش خسارات ناشی از وقوع بحران در این مناطق خواهد بود خواهد بود .روش تحقیق در این پژوهش توصیفی – تحلیلی( تحلیل محتوا) و نیز استفاده از تجارب کشورهای دنیا و جامعه مورد مطالعه منطقه 12 شهر تهران است.این پژوهش به دنبال پاسخگویی به این سوال اساسی است که از جمله راهکارهای اجرایی مدیریت قبل، حین و بعد از بحران، در بافت های فرسوده شهری کدام اند؟ نتایج به دست آمده نشان می دهد که برنامه ریزی و اقدام به منظور افزایش توانمندی ها و جلب مشارکت های مردمی در قالب رویکرد اجتماع محور (سطح محلی) از جمله مواردی است که می تواند در زمینه مدیریت بحران در بافت های فرسوده بسیار کارآمد باشد.

کلیدواژه ها

مدیریت بحران، زلزله، بافت فرسوده، تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.