بررسی تطبیقی انرژی هسته ای وانرژی خورشیدی از منظر اثرات زیست محیطی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مخاطرات محیطی
  • کد COI اختصاصی: ICEHH02_584
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 584
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدصادق شاه علیان

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا سیاسی دانشگاه تربیت مدرس

زهرا لباف پور کوه میشی

دانشجوی کارشناسی ارشد مخاطرات محیطی دانشگاه تهران

چکیده

آلودگی محیط زیست از منابع گوناگون صورت می گیرد. با پیشرفت تمدن بشری و توسعه فن آوری و ازدیاد روزافزون جمعیت، در حال حاضر دنیا با مشکلی به نام آلودگی در هوا و زمین روبرو شده است که زندگی ساکنان کره زمین را تهدید می کند. بطوری که در هر کشور حفاظت محیط زیست مورد توجه جدی دولتمردان است. از منابع گوناگون انرژی می توان به انرژی های تجدید پذیر مانند انرژی خورشیدی و انرژی بادی و به انرژی های تجدید ناپذیر مانند سوختهای فسیلی از قبیل نفت و گاز اشاره نمود در این میان انرژی های جدیدی از قبیل انرژی هسته ای مورد توجه بسیاری از کشورها قرار گرفته است. استفاده از انرژی هسته ای برای مصارف صلح آمیز، در کنار منافع و مزایای بسیاری که برای کشورها به ارمغان می آورد، خطرات و چالش های بهداشتی و زیست محیطی متعددی را نیز ممکناست با خود در پی داشته باشد. خطرات استفاده غیرمعقول از انرژی هسته ای عمدتاً به دنبال بروز سوانح هسته ای (nuclear accidents) نمود عملی پیدا میکند. روش مطالعه در این تحقیق توصیفی- تحلیلی است. برای جمع آوری اطلاعات و داده های مورد نیاز از بررسی های اسنادی و کتابخانه ای و منابع اینترنتی و سایت های معتبر استفاده شده است. انرژی هسته ای دیگر انرژی پاک و مطلوب کشورهای توسعه یافته نیست و دولت ها به خواست مردم در زمینه ی بسته شدن نیروگاه های هسته ای تن در داده اند و حاضر نیستند، سلامت جامعه ی خود را به خطر اندازند. واقعه ی چرنوبیل، چشمان نخبگان جامعه را بر روی این واقعیت بازکرد که زندگی در کنار نیروگاه های اتمی مثل زندگی در کنار قله ی آتشفشان می باشد و همواره با خطر همراه است.

کلیدواژه ها

انرژی هسته ای ، انرژی خورشیدی، اثرات زیست محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.