بررسی و پهنه بندی شدت سرمازدگی بهاره در استان لرستان با استفاده از GIS

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مخاطرات محیطی
  • کد COI اختصاصی: ICEHH02_552
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 864
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا مکرم

کارشناس ارشد اقلیم شناسی

محمود خسروی

دانشیار آب و هواشناسی دانشگاه سیستان و بلوچستان

محترم محمدیاریان

کارشناس ارشد اقلیم شناسی

چکیده

سرمازدگی و یخبندان یکی از موارد بلایای طبیعی است که هنگام بروز آن خسارات غیر قابل جبرانی به یک منطقه یا کشور وارد می کند و با پیش بینی زمان وقوع آن می توان تا حدی از خسارات آن جلوگیری کرد. استان لرستان با مساحتی حدود 28306 کیلومتر مربع در ناحیه غربی ایران واقع شده است این استان به دلیل داشتن موقعیت کوهستانی و تاثیر پذیری از توده های هوای سرد و غربی و از جمله توده هوای پرفشار سیبری مواجه شدن با پدیده سرمازدگی و یخبندان امری بدیهی می باشد برای بررسی این پدیده در استان لرستان در ابتدا آستانه های صفر و زیر صفر مشخص شد و سردترین روزهای فصل بهار در محیط EXCEL استخراج گردیده و سپس با استفاده از نرم افزار SMADA دوره های بازگشت (50، 10، 2) محاسبه گردیده و در نهایت نتایج نشان می دهد که شدت یخبندان بهاره در شرق استان بیشتر از سایر مناطق استان می باشد و مناطق جنوبی بخصوص پلدختر فاقد یخبندان بهاره می باشد.

کلیدواژه ها

سرمازدگی بهاره، استان لرستان، SMADA, GIS، دوره بازگشت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.