تحلیل همدیدی و دینامیکی باد گرمش خسارت زا در رشت
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مخاطرات محیطی
- کد COI اختصاصی: ICEHH02_447
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 586
نویسندگان
کارشناس ارشد رشته جغرافیای طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
کارشناس ارشد هواشناسی اداره کل هواشناسی استان گیلان
چکیده
یکی از مخاطراتی که همه ساله شهرستان رشت را مورد تهدید قرار می دهد خسارتی است که از رخ داد باد گرمش حاصل می گردد. هدف این تحقیق، شناخت عوامل سینوپتیکی و دینامیکی موثر بر شکل گیری باد گرمش و ایجاد خسارات ناشی از آن در رشت است. در این تحقیق، داده های روزهایی که باد گرمش که در طی 11 سال اخیر( 2000 تا 2010 ) باعث بروز خسارت در رشت گردید، از ستاد حوادث غیر مترقبه استان گیلان دریافت گردید. سپس داده های متغیرهای جوی مختص باد گرمش نظیر سمت و سرعت باد، دما و رطوبت نسبی هوا، ایستگاه هواشناسی رشت در ایام ایجاد خسارت استخراج گردید. در ادامه نقشه های همدیدی روزهای مورد نظر از سایت NCEP/NCAR تهیه شد. نتایج نشان می دهد، زمانی که در شمال رشته کوه البرز سامانه کم فشار مستقر است و در مرکز ایران توده هوای پر فشار استقرار دارد الگوی همدیدی- دینامیکی باد گرمش پدیدار است. هر چقدر اختلاف فشار بین دو توده هوا بیشتر باشد می توان انتظار باد گرمش شدیدتر را داشت. از طرفی هر قدر کم فشار در جلگه گیلان با ناوه عمق تر سطح 850 هکتوپاسکالی همراهی نماید، سرعت بادگرمش بیشتر خواهد بود. بعضی از الگوهای همدیدی باد گرمش نظیر روزهای اول ژانویه 2010 باعث نوسانات شدیدی در عناصر جوی رشت ایجاد نمود. رخ داد این پدیده جوی با شدت باد زیاد در مواردی باعث تخریب سازه ها و همچنین باعث تسریع در ذوب برف، افزایش بالقوه ی آتش سوزی جنگل ها و پتانسیل آلودگی هوا و... است.کلیدواژه ها
بادگرمش، همدیدی و دینامیکی، بحران، رشتمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.