جرم انگاری تخریب در حقوق موضوعه ایران
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مخاطرات محیطی
- کد COI اختصاصی: ICEHH02_394
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 845
نویسندگان
عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه پیام نور پارس آباد و مسئول دانشگاه پیام نور مرکز مشگین شهر
کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه خوارزمی
چکیده
حفاظت از محیط زیست و ایجاد محیطی مناسب برای زندگی انسان همواره از مهمترین دغدغه های دولتمردان در سرتاسر دنیا بوده است به گونه ای که در غالب ممالک ولوکشورهای در حال توسعه و حتی توسعه نیافته قوانینی را در رابطه با حفاظت و صیانت از محیط زیست می بینیم.در برخی کشورها حتی حقوق را به شعب تخصصی همچونحقوق حیوانات نیز تقسیم کرده اند که البته در کشور ما کمتر به آن پرداخته شده است لکن در سایر کشورها قریب به یکصد و اندی سال از تاسیس این رشته از حقوق میگذرد. واین درحالی است که هزاران سال قبل آنها مبانی حقوق محیط زیست در اسلام بیان شده است به گونه ای که می توان حفاظت از حیوانات و گیاهان و محیط بی جان رادر آیات قرآن کریم و روایات معصومین مشاهده نمود . تخریب محیط زیست نه تنها مسئولیت مدنی برای جبران خسارت به وجود می آورد، بلکه در شرایطی قانون می گویدجرم است و قابل مجازات می باشد. بنابراین جرمی به نام تخریب وجود دارد که در صورت ارتکاب آن، مجرم قابل مجازات خواهد بود . جرم تخریب مصادیق متعددی درقانون دارد. نویسنده پس از بررسی مسئولیت در جرم تخریب محیط زیست و احکام آن، به بیان عناصر آن پرداخته و با ذکر ماده قانونی مربوط به آن، ایرادهای ماده را ذکرکرده است.کلیدواژه ها
تخریب ، جرم ، محیط زیست ،حقوق ، قانون ،اسلاممقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.