کاهش مخاطرات محیطی و احیای رویشگاه های طبیعی البرز جنوبی با کاشت سرخارگل

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مخاطرات محیطی
  • کد COI اختصاصی: ICEHH02_354
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 922
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه رستمی

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی و اصلاح گیاهان دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

بهاره کاشفی

استادیار و عضو هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

ناهید مسعودیان

استادیار و عضو هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

چکیده

رویشگاه های طبیعی جنوب البرز در منطقه سمنان ، منطقه ای منحصربه فرد با شرایط آب و هوایی و اکولوژیک ویژه می باشد بنابراین گیاهان متفاوتی می توانند در چنین شرایطی رویش داشته باشند. در این منطقه به دلیل داشتن شرایط محیطی و تغییرات دمایی متنوع، گونه های گوناگونی از موجودات زنده رشد دارند. در سال های اخیر بسیاری از گونه های گیاهان دارویی به دلیل برداشت بیرویه از طبیعت در معرض خطر نابودی قرار گرفته اند و رویشگاه های طبیعی تخریب شدهاند. از سوی دیگر مداخلات بشر، تغییرات آبوهوایی و چرای بیرویه دامها سبب کاهش شدید تنوع گیاهان گردیده است. از این رو ضروریست که این مناطق با گونه های اهلی تقویت و احیا شوند. هدف از این پژ وهش بررسی مخاطرات محیطی، راه های جلوگیری، گسترش شرایط اهلی سازی، احیا و امکان کشت گونه های نادر و مهم است. به این دلیل امکان کشت و اهلی سازی گیاه دارویی سرخارگل در 4 منطقه بررسی شد و صفات مورفولوژیک در مناطق مختلف با یکدیگر مورد مقایسه قرار گرفتند. سرخارگل از گیاهان دارویی کمیاب و بسیار پراهمیت از خانواده کاسنیاست. این گیاه از گیاهان دارویی مهم در صنایع داروسازی به شمار می رود. مواد موثره این گیاه توانایی تقویت سیستم ایمنی اکتسابی بدن را دارند. سرخارگل بومی ایران نیست اما دارای توان سازگاری بالا با نواحی جنوبی البرز بخصوص در منطقه سمنان است. هدف این پژوهش کاهش مخاطرات و راه کنترل آن از طریق جلوگیری از انقراض گونه ها در این منطقه می باشد.

کلیدواژه ها

سرخارگل، مخاطرات محیطی، منطقه سمنان، سازگاری، صفات موروفولوژیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.