مدیریت بحران با تاکید برارزیابی توان اکولوژیکی و پایش سرزمینی درمحیط GIS مطالعه موردی : شهرستان کرمانشاه

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مخاطرات محیطی
  • کد COI اختصاصی: ICEHH02_216
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 745
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیروس حسن پور

دانشجوی سنجش از دور و GIS، دانشگاه تهران

مهرداد داوری سرخه لیژه

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی؛ سازمان جهاد کشاورزی، استان کرمانشاه

نجم الله صفری

کارشناس ارشد زراعت ؛ سازمان جهاد کشاورزی، استان کرمانشاه

قباد صیدی

کارشناس ارشد آمار ؛ اداره انفورماتیک سازمان جهاد کشاورزی، استان کرمانشاه

چکیده

ارزیابی توان اکولوژیکی و سرزمینی بر پایه مدیریت جامع بحران به عنوان هسته اولیه برنامه ریزی مطالعات زیست محیطی و مدیریت بحران در بخش محیط زیست که در برگیرنده پیشگیری و راه کارهای فنی در مدیریت بحران و برنامه ریزی سر زمینی بشمار می رود. این تحقیق به منظور تهیه نقشه کاربری اراضی کشاورزی جنگلی– مرتعی بخش مرکزی استان کرمانشاه منطقه، شهرستان کرمانشاه با استفاده از سری تصاویر ماهواره ای IRS-P6 جهت استخراج و تولید لایه های اطلاعات و داده هابه صورت SHIPE FILE در بانک اطلاعات GIS تهیه شده است. نتایج بدست آمده بر پایه زون بندی نهایی از مجموع کل مساحت منطقه، شهرستان کرمانشاه حدود 575904 دارای توان اکولوژیکی اراضی درجه یک کشاورزی به صورت فاریاب حدود 18560 ، توان اکولوژیکی اراضی درجه II با وسعتی حدود 39555 ، توان اکولوژیکی اراضی کشاورزی درجه III با وسعت 21690، توان اکولوژیکی اراضی بایر با درجه V و VI با وسعت 218875 را برای توسعه بخش کشاورزی (قطب کشاورزی- باغداری) و مرتع داری نوین جهت برنامه ریزی آمایش سرزمینی شناسایی می گردد. مشاهده نقشه نهایی به همراه عملیلت میدانی نشان می دهد که 68/5 درصد اراضی منطقه تحت مطالعه با توان اکولوژیکی کشاورزی در طبقات I, II, III, VI, V, IV در شیبهای مناسب (شیب صفرالی 5 درجه) و خاک های با درجه حاصلخیزی بافت لومی- رسی با فرسایش کم قرار دارند. همچنین بقیه اراضی کشاورزی منطقه در مشخصه شیب نامناسب(شکل 3) با توان اکولوژیکی III. VI. V. IV با تراکم پوشش گیاهی بین 74%- 67% قرار دارند.

کلیدواژه ها

بحران ، توان اکولوژیکی ، پایش، GIS، شهرستان کرمانشاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.