مطالعه الگوهای همدید روزهای آلوده به دی اکسید گوگرد به روش تحلیل خوشه ای در شهر شیراز
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مخاطرات محیطی
- کد COI اختصاصی: ICEHH02_069
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 608
نویسندگان
استادیار، دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید بهشتی تهران
دانشجوی دوره دکترا آب وهواشناسی دانشگاه یزد
دانشجوی دوره دکترا آب وهواشناسی دانشگاه اصفهان
چکیده
آلودگی هوا در کلان شهرها نه تنها توسط منابع انتشار محلی بلکه به طور فزاینده ای توسط صنایع پیرامونی آلوده کننده هواسپهر ایجاد می گردید. بدین منظور در این پژوهش شرایط الگوهای همدید مرتبط با روزهای آلوده به دی اکسید گوگرد ((SO(2) در شهر شیراز با استفاده از رویکرد محیطی به گردشی، بررسی گردید. جهت انجام این مطالعه نخست با استفاده از داده های آلاینده دی اکسید گوگرد در بازه زمانی 7 ساله ( 2011-2005) و شاخص استانداردهای آلایندگی (P.S.I) روزهای آلوده استخراج گردید؛ سپس با بکارگیری داده های فشاری سطح زمین و تراز 500 هکتوپاسکال، الگوهای فشاری حاصله در روزهای آلوده به کمک تحلیل خوشهای مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل از بررسی شاخص کیفیت هوا، در مجموع 748 روز آلوده شناسایی گردید؛ بیشترین تعداد روزهای آلوده به دی اکسید گوگرد نیز در سال 2008 با 300 روز رخ داده است، علاوه بر این با تحلیل خوشهای بروی فواصل اقلیدسی به روش وارد در محیط نرم افزار MATLAB چهار الگو فشاری مشخص شد، بر این اساس در الگوی اول در تراز 500 هکتوپاسکال جریانات حالت مداری داشته و شاهد حاکمیت شرایط پایدار و جوی فشارورد با پشته ضعیف و در تراز سطح دریا نیز شاهد وجود زبانه مرکز پرفشار سیبری در منطقه مورد مطالعه میباشیم. اما در سایر الگوها یک سامانه پرارتفاع (واچرخندی) با پشته ارتفاعی در منطقه واگرایی بالایی قرار گرفته است، که با یک سامانه کمفشار در سطح زمین همراه است.کلیدواژه ها
الگوهای همدید، آلاینده دیاکسید گوگرد، تحلیل خوشهای، شهر شیرازمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.