مدل سازی و بررسی روند تغییرات دمایی و پیامدهای آن ( مطالعه موردی:دریاچه مهارلو شیراز)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مخاطرات محیطی
- کد COI اختصاصی: ICEHH02_045
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 801
نویسندگان
استادیار دانشگاه سیستان و بلوچستان،دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی محیطی
کارشناسی ارشد مهندسی آبخیزداری،مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس
دانشجوی کارشناسی ارشد مخاطرات طبیعی دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی محیطی
چکیده
در میان بلایای طبیعی خشکسالی از اهمیت و گستردگی قابل ملاحظه ای برخوردار می باشد که علی رغم تلفات انسانی کم از خسارت های اقتصادی و تبعات اجتماعی فراوانی برخوردار است. تاثیر دما و اهمیت پیش بینی آن در برنامه ریزی محیطی کاربرد وسیعی پیدا کرده است. یکی از روشهای مدل سازی و پیش بینی خشکسالی و کاربردهای آمار در اقلیم شناسی، مدلسازی رفتار عناصر اقلیمی از الگوهای خانواده AREMA است. هدف اصلی این پژوهش بررسی تغییرات زمانی درجه حرارت دریاچه مهارلو و پیش بینی مقادیر آتی برای فاکتور اقلیمی مذکور می باشد. با توجه به اینکه این دریاچه در مجاورت شهرستان شیراز و سروستان دراستان فارس واقع شده، تغییرات دمایی آن از اهمیت به سزایی برخوردار می باشد. در این تحقیق از سه مدل باکس جنکینز، تجزیه و هلت وینترز برای دوره آماری 40 ساله (1350-1390) مورد استفاده قرار گرفته است. با توجه به مقایسه خطای بین سه روش، روش باکس جنکینز مناسب ترین روش انتخاب شده و پیش بینی صورت گرفته برای سالهای 91 تا 94 می باشد، بنابراین تعداد سری های دارای روند معنی دار افزایش دما بیش از 99 درصد می باشد که نشان دهنده روند افزایشی بسیار محسوسی در منطقه است و پیامدهایی چون خشکی کامل دریاچه، افزایش تبخیر و تعرق و افزایش شوری ناشی از خشکی می تواند در آینده این منطقه را با مشکل فراوان روبرو سازد در نهایت موجب افزایش هزینه های دولت و تغییر اکوسیستم دریاچه می گردد.کلیدواژه ها
خشکسالی، مدل سازی، پیش بینی، بحران، تغییرات دما، دریاچه مهارلومقالات مرتبط جدید
- سرویس نرم افزاری همبسته ساز دنباله های کشتی ها در مسیرهای دریایی
- استخراج حوزه های نوآوریهای دفاعی مبتنی بر فناوری بلاکچین
- هوش مصنوعی و تحلیل بصری در فضای جغرافیایی و سایبری: فرصت ها و چالش های پژوهشی
- تخمین مدار ماهواره ها مبتنی بر هوش مصنوعی
- شناسایی خودروهای نظامی بر روی تصاویر واقعی به کمک مدلهای یادگیری عمیق و انطباق دامنه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.