CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی فراوانی وقوع حداکثر دبی و حداکثر بارش 24 ساعته با روش های گمبل و لوگ پیرسون تیپ 3 در حوضه آبریز نیاز (شهرستان طبس)

عنوان مقاله: بررسی فراوانی وقوع حداکثر دبی و حداکثر بارش 24 ساعته با روش های گمبل و لوگ پیرسون تیپ 3 در حوضه آبریز نیاز (شهرستان طبس)
شناسه ملی مقاله: ICEHH02_004
منتشر شده در دومین کنفرانس بین المللی مخاطرات محیطی در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

احمد مزیدی - استادیار گروه جغرافیای دانشگاه یزد
سمانه دهقانی زاده - دانشجو کارشناسی ارشد آب و هواشناسی کاربردی دانشگاه یزد

خلاصه مقاله:
رخدادها ی طبیع ی همچو ن سیل ، ا ز جمل ه مشکلات بش ر در زما ن گذشته و حا ل بوده اند. یکی از ضروریات مهار این بحران ها بررسی فراوانی وقوع و دوره بازگشت این قبیل رخدادها می باشد. تحلیل فراوانی وقوع به مجموعه روش هایی گفته می شود که با استفاده از قوانین احتمالات به بررسی احتمال تکرار یک پدیده در طول زمان می پردازد. هدف از این تحلیل ها، به دست آوردن دوره ی بازگشت وقایع اندازه گیری شده و تخمین مقدار یک واقعه به ازای دوره بازگشت مشخص می باشد که خارج از دامنه وقایع ثبت شده قرار دارد و برای طراحی پروژه ها از آن استفاده می شود. از جمله این تحلیل ها می توان به توزیع گمبل و لوگ پیرسون تیپ 3 اشاره کرد. در این مقاله با استفاده از این دو روش به بررسی احتمال وقوع حداکثر دبی و حداکثر بارش 24 ساعته در حوضه آبریز نیاز در شهرستان طبس پرداخته شده است. بررسی آماری بارندگی ایستگاه نیاز و دبی ایستگاه خرو در طی دوره آماری 19 ساله نشان داد که ضریب همبستگی برابر با 95 درصد (R(2)=0/95) و سطح معناداری آن مطلوب می باشد و گرچه رابطه همبستگی ضعیف است اما می توان نتیجه گرفت که با افزایش بارندگی 24 ساعته، مقدار دبی حداکثر نیز افزایش خواهد یافت. تحلیل فراوانی وقوع در طی 19 سال نشان داد که به احتمال 95 درصد حداکثر دبی بیش از 0/45 متر مکعب در ثانیه و حداکثر بارش 24 ساعته به احتمال 95 درصد بیشتر از 13 میلی متر در ثانیه خواهد بود.

کلمات کلیدی:
سیل، تحلیل فراوانی وقوع، توزیع گمبل، لوگ پیرسون تیپ 3، حوضه آبریز خرو و نیاز

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/307365/