مروری بر جهت گیری های پژوهشی ومفاهیم بنیادین کارآفرینی سازمانی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت
  • کد COI اختصاصی: IRIMC11_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 711
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین صامعی

کاندیدای دکترای مدیریت دانشگاه صنعتی شریف

هما پیرهادی

دانشجوی دکترای مدیریت دانشگاه صنعتی شریف

سیدعلیرضا فیض بخش

استادیار دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

کارآفرینی سازمانی یکی از موضوعاتی است که در چند دهه اخیر توجه بسیاری را به خود جلب نموده است . از آنجایی که توسعه رفتارهای کارآفرینانه، راهکاری اساسی برای رشد سازمان های امروزی به شمار می آید، مطالعه دقیق چگونگی توسعه کارآفرینی در سازمان ها از اهمیت فراوانی برخوردار است. در این راستا تحقیقات متنوعی توسط پژوهشگران به انجام رسیده است که هر کدام بخشی از پدیده کارآفرینی سازمانی را مورد مطالعه قرار داده است. این مقاله درصدد است با مروری بر مهم ترین تحقیقات انجام شده در زمینه کارآفرینی سازمانی، جهت گیری های اصلی این تحقیقات را شناسایی نموده و مفاهیم کلیدی معرفی شده در تحقیقات پیشین را تشریح نماید. بدین منظور با تحلیلی آماری بر روی مهم ترین تحقیقات انجام شده در این حوزه، تحقیقات پیشین به صورت موضوعی دسته بندی شده اند. نتایج تحلیل های صورت گرفته نشان می دهد، ادبیات کارآفرینی سازمانی را بر مبنای پژوهش های انجام شده می توان به چهار دسته اصلی تقسیم نمود که عبارتند از مفهوم کارآفرینی سازمانی، محرک های کارآفرینی سازمانی، استراتژی کارآفرینی سازمانی و بستر توسعه کارآفرینی سازمانی. در این مقاله هر کدام از این دسته ها معرفی شده و با بررسی تحقیقات شاخص مرتبط ، مهم ترین مفاهیم کارآفرینی سازمانی تشریح شده اند. با این وصف این مقاله می تواند تصویر مناسبی از اهم جهت گیری های پژوهشی و مفاهیم بنیادین کارآفرینی سازمانی ارائه دهد.

کلیدواژه ها

کارآفرینی سازمانی، پژوهش درکارآفرینی سازمانی، سازمان کارآفرین، جهت گیری پژوهشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.