بررسی پایداری سازه های هیپ لیچینگ به کمک نرم افسار PFC- مطالعه موردی هیپ 4 معدن مس سرچشمه

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس ملی علوم معدنی
  • کد COI اختصاصی: ICMSM01_177
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1419
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح الله نریمانی

کارشناس ارشد مکانیک سنگ، دانشگاه صنعتی اصفهان، ایران

علیرضا باغبان

دانشیار دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی اصفهان، ایران

علی احمدی عامله

استادیار دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی اصفهان، ایران

زهرا منافی

کارشناس ارشد امور تحقیق و توسعه مجتمع مس سرچشمه، کرمان

چکیده

تحلیل مناسب پایداری و سیستم نفوذپذیی از مهمترین موضوعات طراحی سازه های هیپ لیچینگ است. عملکرد ایمن یک فرآیند لیچینگ تا حدود زیادی وابسته به پایداری سازه هیپ آن می باشد و پیش بینی وضعیت هیپ های معدنی پس از لیچینگ کمک شایانی به بهبود طراحی و مدیریت ساختار کلی هیپ می کند. از سویی تغییرات خصوصیات ذرات تشکیل دهنده هیپ در مقیاس کوچک می تواند منجر به تغییراتی در نحوه انباشته شدن و به خطر انداختن پایداری هیپ در مقیاس بزرگ گردد. هدف از انجام این تحقیق، تحلیل پایداری سازه های هیپ لیچینگ با استفاده از نرم افزار PFC است که این تحلیل به طور موردی بر روی هیپ شماره 4 معدن مس سرچشمه انجام شد. بدین منظور میکروپارامترهای هیپ با شبیه سازی آزمایش برش مستقیم در نرم افزار PEC 3D واسنجی (کالیبره) گردیده و این میکروپارامترها جهت تحلیل نهایی، به عنوان داده های خام وارد نرم افزار PFC 2D شدند. در این تحقیق اصول لی مدلسازی جهت واسنجی میکروپارامترها در حالت سه بعدی و همچنین مدلسازی سازه هیپ در حالت دوبعدی تشریح گردید. بررسی پارامترهای تأثیر گذار همچون شیب بستر و ارتفاع لایه ها نشان می دهد که در شیب های بالا با افزایش لایه ها و بالارفتن سطح تنش در لایه های میانی، احتمال ناپایداری افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

هیپ لیچینگ، نرم افزار PFC، مکانیزم خودکنترل عددی، هیپ 4 سرچشمه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.