کانی شناسی کانسار آهن چادرملو؛ ردیابی تأثیرات گرمابی متعاقب کانی سازی اولیه

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس ملی علوم معدنی
  • کد COI اختصاصی: ICMSM01_098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2259
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرمین ثابت مبرهن طلب

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی اکتشاف معدن، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران

فریبرز علی نیا

استادیار گروه مهندسی اکتشاف معدن، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران

چکیده

کانسار آهن چادرملو همواره به عنوان نمونه ای ک لاسیک و قابل انطباق با مدل ماگمایی کانسارهای اکسید آهن- آپاتیت تیپ کایرونا مورد ت وجه پژوهشگران علاقمند به منطقه بافق بوده است. این مدل ژنتیکی کانسارهایی را شامل می شود که ممکن است تحت تأثیر یک یا چند مرحله از فعالیت های گرمایی م تعاقب کانی سازی اولیه (اورپرینت هیدروترمال) دچار تغییراتی شده باشند که توسط شواهد بافتی قابل ردیابی هستند. مقاله حاضر با فرض برقراری مدل تشکیل ماگمایی برای کانسار آهن چادرملو، به ارائه و تفسیر این شواهد کانی شناختی می پردازد. مارتیتی شدن گسترده کانی مگنتیت، حضور حداقل دو نسل آپاتیت (بلورهای بی شکل و ریزدانه در مقابل بلورهای نیمه خودشکل تا شکل دار و درشت دانه)، و تشکیل فازهای تاریک و روشن و انکلوزیون های مونازیت در آپاتیت (قابل مشاهده در تصاویر الکترون پراکنش یافته برگشتی) شواهدی هستند که بر فعالیت سیالات گرمایی متعاقب کانی سازی اولیه در توده کانسنگ چادرملو دلالت دارند.

کلیدواژه ها

منطقه بافق، کانسار چادرملو، تیپ کایرونا، اورپرینت، هیدروترمال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.