طراحی و مطلوب سازی الگوی چالزنی و انفجار براساس مرکز سطح و بعد معادل بلوک

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس ملی علوم معدنی
  • کد COI اختصاصی: ICMSM01_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 886
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یحیی شمس گردکانه

دانشجوی کارشناسی ارشد؛ دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران

فرهنگ سرشکی

دانشیار گروه معدن؛ نفت و ژئوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود،شاهرود، ایران

حسین میرزایی نصیرآباد

استادیار گروه معدن؛ نفت و ژئوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود،شاهرود، ایران

کرامت قنبری

معاونت منطقه معدن طزره؛ شرکت البرز شرقی، شاهرود، ایران

چکیده

راندمان انفجار و کاهش هزینه های حفاری به وسیله ی خواص توده سنگ، خواص مواد منفجره و به طور کلی الگوی چالزنی و انفجار کنترل میشود. ساخت مدل سه بعدی از توده سنگ با استفاده از روشهای مختلف همچون روش فوتوگرامتری یا استفاده از رادار نفوذ در زمین جهت تاثیر مستقیم ناپیوستگی ها در الگوی چالزنی و انفجار می تواند روشی کارامد و سریع باشد. در این مقاله با استفاده از مرکز سطح بلوک های حاصل از ناپیوستگی های سینه کار و بعد معادل تعریف شده در هر بلوک اقدام به توزیع چال در هر یک از بلوکها شده است. خلاصه ی روش انجام شده به این صورت است که با استفاده از نرم افزار 3DEC ناپیوستگی های سینه کار مدل و در انتها با کدنویسی انجام شده در نرم افزار MATLAB مرکز سطح و بعد معادل برای بلوکها مشخص شده و چال های انفجاری براساس این دو پارامتر جانمایی شده است. نتیجه ی رویکرد ارائه شده، با نتایج حاصل از روش مرسوم استفاده شده در تونل شماره ی 15 معدن البرز شرقی مقایسه شده است. الگوی چالزنی و انفجار به دست آمده از نظر خردایش در حد قابل قبول بوده و تعداد چال های آن نسبت به روش مرسوم تونل، 22 درصد کاهش یافته است.

کلیدواژه ها

الگوی چالرنی و انفجار؛ ناپیوستگی؛ مرکز سطح بلوک؛ 3DEC ؛ MATLAB

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.