بررسی رابطه تعاملی سرمایه اجتماعی، شناخت و فرصت های کارآفرینانه

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی مدیریت بازرگانی با محوریت: کسب و کارهای کارآفرینانه و اقتصاد دانش بنیان
  • کد COI اختصاصی: BABEBKBE01_179
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 713
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی خانزاده

استاد گروه روانشناسی دانشگاه تهران

علی اکبر آقاجانی افروزی

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور و دانشجوی دکتری کارآفرینی دانشگاه تهران

چکیده

کارآفرینی فرآیند کشف، ارزیابی و استفاده از فرصتها بمنظور تولید کالاها و خدمات قابل ارائه در آینده است. در حقیقت، کارآفرینی به معنی مطالعه فرصتهاست. دیدگاه شناخت و فرصتها در کارآفرینی مدتی است که مورد توجه دانشمندان قرار گرفته است.در این دیدگاه تلاش بر این است تا حوزه مطالعاتی جدیدی در کارآفرینی تعریف شود و بجای توجه به افرادی که سعی می کنند تا کارآفرین شوند به شناخت فرصتها و نقش آنها در انجام فعالیتهای کارآفرینانه توجه شود. مطالعات نشان داده اند که بجای تمرکز بر افرادو ویژگیهای آنها، باید بر تفاوتهای بین افراد در جمع آوری و داشتن اطلاعات مرتبط با فرصتهای کارآفرینی توجه کرد زیرا فرصتها زمینهاصلی و لازمه بروز کارآفرینی هستند. هدف از نگارش مقاله معرفی دیدگاه شناختی در شناسایی فرصتها و تاثیر آن در کارآفرینی می باشد، بر این اساس محققین ضمنمرور مستند و مختصر بر ادبیات موضوعی مربوط به فرصتها در کارآفرینی و موضوعات مرتبط، الگویی منسجم و یکپارچه بمنظور شناسایی، خلق و استفاده از سرمایه اجتماعی و شناخت فرصتها در کارآفرینی پرداخته شد. در این مقاله اعتقاد بر اینست که رفتارکارآفرینانه نتیجه اثر متقابل محیط ها(همانند شبکه های اجتماعی) و تعصبات شناختی مشخص در کارآفرینان می باشد، چرا کهشناخت فردی و سرمایه اجتماعی در درک رفتار کارآفرینانه مهم می باشد. همچنین سعی بر آن خواهد بود تا تا به گسترش این رابطه از طریق کشف چگونگی اثرگذاری عوامل خارجی(همانند سرمایه اجتماعی)، عوامل داخلی(همانند شناخت) و چرایی استفاده بعضی افراد از فرصت ها پرداخته شود.

کلیدواژه ها

کارآفرینی- سرمایه اجتماعی- شناخت- فرصت های کارآفرینانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.