بررسی موانع توسعه صنعت گردشگری در ایران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی مدیریت بازرگانی با محوریت: کسب و کارهای کارآفرینانه و اقتصاد دانش بنیان
  • کد COI اختصاصی: BABEBKBE01_158
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 853
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پژمان ارژنگ

دانشجوی کارشناسی ارشد، مدیریت بازرگانی(بازرگانی بین المللی)، دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

ناصر حمیدی

استادیار، عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

چکیده

این پژوهش به شناسایی عوامل تأثیر گذار بر توسعه ورشد صنعت گردشگری در ایران می پردازد. توسعه ی صنعت گردشگری، به ویژه برای کشورهای در حال توسعه که با معضلاتی همچون میزان بی کاریبالا ، محدودیت منابع ارزی و اقتصاد تک محصولی مواجه هستند، از اهمیت فراوانی برخوردار است . ایران، جزء معدود کشورهایی است که دارای چهار فصل و تمدنی بی نظیر و چند هزار ساله است .همچنین این کشور دارای جاذبه های متنوع و منحصر به فرد و ا ز لحاظ رتبه بندی جهانی از نظر برخورداری از جاذبه های گردشگری در ردیف ده کشور اول جهان قرار دارد . اما با این وجود هنوزنتوانسته است جایگاه واقعی خود را در دنیا به دست آورد ؛ و با مشکلات فراوان زیر ساختی در جهت توسعه صنعت گردشگری خود روبرو است . لذا این پژوهش در پاسخ به دغدغه های فوق درصدد پاسخ بهاین سؤال است که : مشکلات توسعه صنعت گردشگری در ایران به چه صورت است؟ حجم نمونه این پژوهش 36 نفر از خبرگان صنعت گردشگری کشور می باشد . داده های پژوهش با استفاده از پرسشنامهجمع آوری شده اند. عوامل مؤثر بر توسعه صنعت گردشگری به صورت 10 عامل شناسایی شد و در 5 شهر با جازبه های گردشگری از جمله : شیراز ، اصفهان ، مشهد ، کرمانشاه و یزد از طریق روش تصمیمگیری گروهی تخصیص خطی که به روش بردا معروف است رتبه بندی شدند و نتیجه این بود که شهر کرمانشاه دارای بیشترین مشکلات از جهت عوامل شناسایی شده در بین شهرهای مورد بررسی برخوردار است

کلیدواژه ها

صنعت گردشگری ، توسعه ، روش تصمیم گیری گروهی بردا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.