بهبود تولید رزمارینیک اسید در کشت سلول و بافت گیاهان دارویی (مروری)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
- کد COI اختصاصی: MPSA02_636
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1178
نویسندگان
کارشناس ارشد زیست فناوری دانشگاه اصفهان دانشکده علوم و فناوری نوین گروه زیست فناوری
کارشناس زیست شناسی دانشگاه اراک دانشکده علوم پایه گروه زیست شناسی
چکیده
رزمارینیک اسید متابولیت ثانویه گیاهی است که در خانواده نعناعیان یافت می شود. این ترکیب دارای خاصیت ضد ویروسی ، ضد آلرژی و ضد التهاب بوده و به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی احتمال بروز سرطان و خطر تصلب شرایین را کاهش می دهد و برای درمان ورم مفاصل ، ورم رماتیسمی، آب مروارید و تنگی نفس توصیه می گردد. در این پژوهش مطالعات انجام شده به منظور بهبود تولید رزمارینیک اسید در کشا سلول و بافت گیاهان حاوی این متابولیت بررسی شد. با توجه به تولید بالای رزمارینیک اسید در کشت سلولی نسبت به کشت گیاه کامل، در ابتدا کشت سلولی به عنوان روش بیوتکنولوژی برای تولید این متابولیت مورد توجه قرار گرفت و با استفاده از محرک های مناسب تولید ان بهبود یافت. در مطالعات متعددی تولید رزمارینیک اسید در کشت کالوس برخی گونه های گیاهی بررسی شده و راهکارهای مختلفی مانند بهینه سازی محیط کشت (به واسطه تغییر ترکیبات محیط، استفاده از هورمون ها و تنظیم کننده های رشد)، تغییر شرایط فیزیکی (نور، دما و ph) و استفاده از محرک ها به کار گرفته شد. همچنین کشت ریشه مویین به دلیل رشد سریع در محیط فاقد هورمون ، نگهداری آسان و تولید سطح بالاتری از متابولیت های ثانویه نسبت به ریشه های طبیعی مورد توجه قرار رگفته است. نتایج مطالعات نشان می دهد که کشت ریشه مویین می تواند منبع تجاری با ارزشی برای تولید رزمارینیک اسید باشد.کلیدواژه ها
رزمارینیک اسید، کشت سلول، کشت کالوس، ریشه مویینمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.