بررسی تاثیر انواع و سطوح مختلف سایتوکینین بر پرآوری آنتوریوم (Anthurium andreanum L. cv. Tropical)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPSA02_635
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 846
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا حیدری

دانشجوی کارشناسی ارشد علمی گروه علوم باغبانی دانشگاه تربیت مدرس تهران

علیرضا بابایی

عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی دانشگاه تربیت مدرس تهران

نوراله احمدی

عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی دانشگاه تربیت مدرس تهران

سیده سوما ابراهیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد علمی گروه علوم باغبانی دانشگاه تربیت مدرس تهران

چکیده

آزمایش حاضر به منظور بررسی تاثیر انواع و غلظت های مختلف سایتوکینین (کینتین Kin، بنزیل آمینوپورین BAP، و تیدیازورون TDZ) بر پرآوری گیاهچه های آنتوریوم رقم Tropical صورت پذیرفت. گیاهچه های بدست آمده از باززایی کالوس برگ، در پنج سطح 0، 0/5، 1، 1/5 و 2 میلی گرم بر لیتر از kin، BAP و TDZ با 5 تکرار و هر تکرار شامل 3 ریزنمونه به مدت 45 روز کشت شدند. نتایج حاصل نشان داد که به طور کلی BAP بیشترین تاثیر را بر میزان پرآوری و میانگین ارتفاع هر گیاهچه و کاربرد Kin بر وزن تر و خشک هر گیاهچه داشتند ولی TDZ علی رغم تولید تعداد شاخساره مناسب، به دلیل کیفیت پایین شاخساره های تولیدی، برای ریزازدیادی آنتوریوم مناسب نیست. در مقایسه سطوح مختلف سایتوکینینی نیز، غلظت 1 میلی گرم بر لیتر BAP بیشترین میزان پرآوری ، ارتفاع و تعداد برگ و تیمار 2 میلی گرم بر لیتر Kin بیشترین میزان وزن تر و خشک هر گیاهچه و تعداد برگ و همچنین باززایی مناسب را نشان دادند.

کلیدواژه ها

آنتوریوم، کینتین، بنزیل آمینوپورین، تیدیازورون، پرآوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.