مقایسه اثر اکسین های دارای ساختمان غیر فنوکسی در کالوس زایی ریز نمونه قسمت های مختلف گیاه پنیر باد Withania coagulans
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
- کد COI اختصاصی: MPSA02_618
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 673
نویسندگان
دانشجوی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافت
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت
چکیده
گیاه پنیرباد متعلق به خانواده سولاناسه گیاهی است پایا ، درختچه ای با بوته های به ارتفاع 30 تا 100 سانتی متر که به صورت خودرو در سراسر پاکستان و همچنین جنوب غربی هند و افغانستان می روید. در ایران پراکنش این گیاه محدود به منطقه بلوچستان در استان سیستان و بلوچستان است و عمدتا در رویشگاه های طبیعی شهرستان های سراوان، خاش و ارتفاعات بم رشد می کند. قسمت های مختلف این گیاه در طب سنتی برای درمان اسهال ، استفراغ و فشار خون تجویز می شود یافته های جدید حاکی از تاثیر ضد سرطانی و تاثیر آنتی دیابتی آن است و همچنین میوه این گیاه در پنیر سازی کاربرد دارد. به منظور بررسی اثر اکسین های دارای ساختمان غیرفنوکسی در کالوس زایی در محیط کشت جامد MS از ریز نمونه های ریشه، ساقه، و برگ گیاه در محیط حاوی اکسین های NAA ، IBA در چهار غلظت (0، 0/5، 1ف 2 میلی گرم بر لیتر) و شرایط تاریکی و روشنایی قرار داده شدند. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد و درصد کالوس زایی ، وزن خشک کالوس، رنگ کالوس و درجه بندی کالوس بررسی شد. نتایج آزمایش نشان داد که بیشترین درصد کالوس زایی (100%) در هر دو محیط حاوی NAA و IBA به دست آمد . مقایسه وزن خشک کالوس ها نشان داد که بیشترین وزن خشک کالوس در ریز نمونه برگ محیط حاوی IBA با غلظت 1 میلی گرم بر لیتر و در شرایط روشنایی بدست آمد. همچنین ریزنمونه های ریشه و یا ساقه که در محیط القایی (MS حاوی یکی میلی گرم بر لیتر NAA) به صورت جداگانه کاشت شدند پس از انتقال به محیط MS بدون هرومون دارای بیشترین وزن خشک کالوس در شرایط روشنایی می باشند. ولی در ریشه علاوه بر شرایط روشنایی در تاریکی هم کالوس رشد خوبی داشته است.کلیدواژه ها
غیر فنوکسی، کالوس زایی، پنیر باد، ریزنمونه ، Withania coagulansمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.