بررسی تاثیر کود زیستی نیتروکسین و کود مرغی بر خواص مرفولوژی و عملکرد گیاه دارویی همیشه بهار Calendula officinalis در منطقه جیرفت

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 732

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MPSA02_611

تاریخ نمایه سازی: 7 آبان 1393

چکیده مقاله:

گیاه همیشه بهار گیاهی است از خانواده کاسنی (Asteracea) ، با نام علمی (Calendula officinalis) بومی اروپای مرکزی و مدیترانه می باشد . این گیاه در موقعیت های آفتابی آمریکای شمالی و اروپا به سادگی رشد می کند گیاهی یکساله با ساقه ای متشکل از شاخه های زیاد که با کرک نرمی پوشیده شده است. هدف از کشت این گیاه تولید دارو و مواد موثره موجود در گل ها و مخصوصا در گلبرگ ها می باشد به منظور بررسی تاثیر کود زیستی نیتروکسین کود مرغی بر خواص مرفولوژی و عملکرد گیاه دارویی همیشه بهار Calendula officinalis در منطقه جیرفت آزمایشی در سال زراعی 1393-1392 به صورت بلوک های کامل تصادفی با 11 تیمار و سه تکرار انجام شد. تیمارها شامل شاهد، میزان کود مرغی 15 تن در هکتار، کود مرغی 30 تن در هکتار ، کود نیتروکسین 60 لیتر در هکتار ، کود نیتروکسین 120 لیتر در هکتار و کود نیتروکسین 120 لیتر در هکتار و کود مرغی 30 تن در هکتار و کود نیتروکسین 60 لیتر در هکتار نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده ها نشان داد که اثر تیمارهای کودی بر ارتفاع بوته، وزن تر ریشه در سطح 5% و بر وزن تر و خشک بوته ، وزن خشک ریشه و تعداد انشعابات فرعی در سطح 1% معنی دار است و همواره بیشترین میزان صفات مذکور از تیمار کود مرغی 30 تن در هکتار و نیتروکسین 60 لیتر در هکتار و کمترین میزان آنها نیز از تیمار شاهد به دست آمد. به نظر می رسد یکی از دلایل اصلی بهبود کلیه پارامترها در اثر مصرف کودهای آلی افزایش قابلیت دسترسی عناصر غذایی مثل روی (Zn) و آهن (Fe) در خاک است و در مورد کودهای زیستی افزایش فراهمی عناصر نیتروژن و افزایش میزان هورمون های اکسین و سایتوکینین است.

نویسندگان

حدیث شریفی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت

حسین شکفته

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • صمصام شریعت، ه و معطر، ف.1383.گیاهان و داروهای طبیعی.نشر روزبهان ...
  • زمان، س. (ترجمه). 1382 . گیاهان دارویی. انتشارات ققنوس. ...
  • - Skiner, F.A., Boddey, R.M., and Ferninik, F. 1987. Nitrogen ...
  • Manaffee, W. F. and J. W. Kloepper. 1994. Applications of ...
  • نمایش کامل مراجع