نقش مصرف استویا در کاهش سطح قند خون و عوارض ناشی از دیابت

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,743

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MPSA02_604

تاریخ نمایه سازی: 7 آبان 1393

چکیده مقاله:

سابقه و هدف: دیابت یکی از شایع ترین و هزینه ساز ترین بیماری های مزمن در سراسر جهان به شمار می رود که عوارضی همچون نارسایی عروقی و کلیوی، نابینایی، قطع عضو و نوروپاتی به دنبال دارد. دیابت با عوارض فراوان خود کیفیت زندگی بیماران را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد و هزینه های اقتصادی فراوانی را بر فرد و جامعه تحویل می نماید و به مرور زمان منجر به ناتوانی زودرس و مرگ بیمار می شود . عدم کنترل دقیق بیماری ، میزان پیدایش عوارض را در آینده افزایش خواهد داد. گیاه استویا یک شیرین کننده بسیار قوی و جایگزینی بسیار مناسب برای قندهای تصفیه شده است. نظر به خاصیت آنتی اکسیدانی این گیاه و قدرت شیرین کنندگی آن بر آن شدیم تا تاثیر مصرف آن را بر سطح قند خون و کاهش عوارض در بیماران دیابتی مورد بررسی قرار دهیم. مواد و روش ها: با جستجو در پایگاه های علمی و بررسی مقالات مرتبط به موضوع اطلاعات مورد نیاز جمع اوری شد. نتایج: طبق نتایج بدست آمده در نمونه هایی که دارای رژیم غذایی حاوی استویا بودند کاهش قند خون و افزایش سطح انسولین مشاهده شده است . مصرف استویا با بروز عوارض دیابتی رابطه عکس دارد و از سرعت پیشرفت آسیب های بافتی به کمک افزایش آنزیم های آنتی اکسیدانی می کاهد. بررسی ها نشان می دهد که مصرف استویا با تحمل گلوکز و حساسیت به انسولین رابطه مستقیم دارد. نتیجه گیری: نتایج مطالعات ما نشان می دهد مصرف استویا به وسیله افزایش حساسیت به انسولین سبب کاهش قند خون می شود و به عنوان یک ماده طبیعی که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد در کاهش و جلوگیری از آسیب های کلیوی و کبدی بیماران دیابتی موثر است. مصرف گیاه استویا به عنوان یک کنترل کننده قند خون و آنتی اکسیدان به بیماران مبتلا به دیابت پیشنهاد می شود.

نویسندگان

بنفشه مشمولی

کارشناس علوم تغذیه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

سیده فاطمه عبداله پوری حسینی

کارشناس علوم تغذیه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

راحله سادات فاضلی فرد

کارشناس علوم تغذیه گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

مریم شکوهی

کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه گروه آموزشی تغذیه جامعه دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی