تاثیر روش های مختلف خاکورزی بر میزان شاخص کلروفیل در مراحل رشدی مختلف گیاه گندم

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPSA02_476
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 645
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالامام فدوی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز

احمد فرخیان فیروزی

استادیار گروه خاک شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز

حبیب اله روشنفکر

استادیار گروه زراعت دانشگاه شهید چمران اهواز

محمد جواد شیخ الاسلامی

دانشیار گروه مکانیک ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

برای دستیابی به روش خاک ورزی مناسب در کشت گندم ، سه روش خاک ورزی مختلف شامل 1- گاو آهن برگرداندار+ دیسک (COT- روش مرسوم). 2- دیسک خالی (RT-روش کم خاک ورزی) 3- بدون شخم (NT- روش بی خاک ورزی)، در سال زراعی 93-92 در مزرعه آزمایشی شماره دو گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز در سه تکرار به صورت طرح اماری بلوک های کامل تصادفی اجرا گردید. خواص فیزیکی و شیمیایی خاک به همراه شاخص کلروفیل گیاه اندازه گیری شد. نتایج تجزیه آماری نشان داد که تاثیر روش خاک ورزی در سطح اماری 5 درصد و مرحله نمونه برداری در سطح آماری 1 درصد معنی دار شدند ولی تاثیر بلوک ، خطای اصلی و روش خاک ورزی × مرحله نمونه برداری هر 3 معنی دار نشدند و بیشترین میزان شاخص کلروفیل گیاه با میانگین 37/96 در تیمار بی خاک ورزی و مرحله 1 (M1) و کمترین میزان آن با میانگین 24/13 در تیمار خاک ورزی مرسوم و مرحله 4 (M4) مشاهده شد. با توجه به نتایج بدست آمده و مزایای هر یک از روش های مختلف خاک ورزی می توان روش کم خاک ورزی را به جای روش مرسوم پیشنهاد نمود.

کلیدواژه ها

روش خاک ورزی، شاخص کلروفیل گیاه، گندم، عدد Spad و مراحل رشد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.