پاسخ فیتوشیمیایی گیاه دارویی نعناع فلفلی (Mentha piperita L) به تغذیه با کودهای شیمیایی ، نانو زیستی و ورمی کمپوست

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPSA02_446
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1099
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا فرضائی

دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی کرمانشاه

عیسی ارجی

استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه

علی عزیزی

استادیار ، گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا

راضیه رستمی

دانشجوی دکترای باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا

چکیده

به منظور بررسی تاثیر کودهای شیمیایی ، نانو زیستی و ورمی کمپوست روی برخی از صفات فیتوشیمیایی گیاه دارویی نعناع فلفلی آزمایشی در سال 1392 در گلخانه و مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا همدان در قالب طرح کاملا تصادفی به روش گلدانی با یازده تیمار و سه تکرار اجرا گردید. تیمارهای این آزمایش شامل A- عدم استفاده از کود (شاهد)، B- سطح بالای کود ورمی کمپوست (30 درصد وزنی گلدان)، C- سطح پایین کود ورمی کمپوست (15 درصد وزنی گلدان)، D- سطح بالای کود نانوزیستی (150 گرم در لیتر)، E- سطح پایین کود نانوزیستی (50 گرم در لیتر)، F- سطح بالای کود شیمیایی N20P20K20 (ده گرم در لیتر)، G- سطح پایین کود شیمیایی N20P20K20 (پنج گرم در لیتر)، H- ترکیب سطح بالای کود ورمی کمپوست و سطح پایین کود شیمیایی ، I- سطح بالای کود ورمی کمپوست و سطح بالای کود نانوزیستی، J- سطح پایین کود ورمی کمپوست و سطح پایین کود نانوزیستی، و K- سطح بالای کود نانوزیستی و سطح پایین کود شیمیایی بودند. نتایج حاصل از دو چین حاکی از آن بود که تیمارهای مورد بررسی موجب افزایش مقدار فنل کل، میزان فلاونوئید کل، محتوای آنتوسیانین و فعالیت آنتی اکسیدان گردید. محتوای ترکیبات فیتوشیمیایی چین دوم نسبت به چین اول افزایش بیشتری نشان داد. تیمارهای ترکیبی در مقایسه با کاربرد کود شیمیایی به تنهایی موثرتر واقع شدند. بنابراین می توان نتیجه گرفت که کودهای نانو زیستی و ورمی کمپوست می توانند سبب افزایش کیفیت گیاه دارویی شده و به عنوان جایگزینی مناسب برای کودهای شیمیایی در سیستم های کشاورزی پایدار مورد استفاده قرار گیرند.

کلیدواژه ها

نعناع فلفلی، ترکیبات فنلی، کودهای نانوزیستی و ورمی کمپوست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.