بررسی میزان فنل و فعالیت انتی اکسیدان دود صمغ بنه Pistacia atlantica Desf منطقه سراوان، بلوچستان
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
- کد COI اختصاصی: MPSA02_394
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 9548
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مجتمع آموزش عالی سراوان ، سیستان و بلوچستان
چکیده
زمینه و هدف: دود حاصل از سوزاندن صمغ و شیرابه گیاه بنه به دلیل داشتن خواص ضد میکروبی در میان قوم بلوچ برای درمان بیماری های عفونی به کار می رود. در این کار تحقیقاتی مقدار فنل کل و خاصیت آنتی اکسیدانی دود حاصل از سوزاندن صمغ بنه بومی منطقه بلوچستان مورد بررسی قرار گرفت. روش مورد استفاده: در این تحقیق روش DPPH برای اندازه گیری پتانسیل آنتی اکسیدانی به کار رفت همچنین برای اندازه گیری مقدار فنول کل از روش اسپکتروفتومتر UV-Vis و از معرف سیوکالتیو استفاده شد. نتایج به دست آمده نشان دادند که میزان ترکیبات فنلی تام عصاره الکلی دود 5.13mg GAE/g Dry Sample می باشد . پتانسیل آنتی اکسیدانی به روش dpph نشان داد غلظت مهار 50 درصد رادیکال های آزاد توسط دود 295.98 میکروگرم بر میلی لیتر عصاره الکلی دود می باشد. نتیچه گیری: استفاده از دانش بومی گیاهان دارویی منبع ارزشمندی برای شناخت ترکیبات دارویی به شمار می رود. نتایج این کار پژوهشی نشان می دهد دود حاصل از صمغ گیاه بنه حاوی ترکیبات فنلی بوده و نیز خاصیت آنتی اکسیدانی مناسبی دارد. با توجه به نتایج حاصل شده انجام تحقیقات وسیع تر و مطالعات بیشتر به منظور شناسایی ترکیبات موثره و سایر خواص بیولوژیک این دود طبی نظیر خواص میکروبی پیشنهاد می گردد.کلیدواژه ها
آنتی اکسیدان، بنه، دود، فنل کلمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.