تاثیر سطوح مختلف اسید سیلیکون و کادمیوم بر رنگیزه های فتوسنتزی گیاه دارویی ریحان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPSA02_187
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 745
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایوب امیری

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه زابل

علی اکبر باقری

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه زابل

علی اصغر قادری

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح گیاهان باغبانی دانشگاه زابل

ایمان شاهرخی ساردو

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات دانشگاه زابل

چکیده

ریحان در سطح وسیعی در کشورهای فرانسه، امریکا (کالیفرنیا)، اندونزی، مراکش، اسپانیا، مصر، پاکستان و شمال آفریقا کشت می شود. امروز علاوه بر آن که پرورش آن در اغلب نواحی کره زمین معمول گردیده به حالت نیمه وحشی نیز دیده می شود. این تحقیق به منظور بررسی اثرات غلظت های مختلف اسید سیلیکون (0، 1 و 2 میلی مولار) بر رنگیزه های فتوسنتزی گیاه ریحان تحت سطوح مختلف کادمیوم (0، 10 و 20 میلی گرم بر کیلوگرم خاک) در شرایط گلدانی انجام گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل اجرا گردید. نتایج نشان داد که در گیاهان تیمار شده با کادمیوم، تمام صفات مورد بررسی کاهش یافتند. بر طبق نتایج بدست آمده کاربرد اسید سیلیکون به ویژه با غلظت 2 میلی مولار در متر مربع در شرایط تنش کادمیوم، توانست با افزایش مقدار و فعالیت رنگیزه های فتوسنتزی در گیاه ریحانف منجر به کاهش اثرات منفی عنصر سنگین کادمیوم نسبت به گیاهان شاهد (غلظت صفر اسید سیلیکون) شود. به طور کلی کاربرد اسید سیلیکون منجر به افزایش رنگیزه های فتوسنتزی و افزایش مقاومت این گیاه در برابر تنش عنصر سنگین کادمیوم گردید.

کلیدواژه ها

عناصر سنگین، محلول پاشی، گیاه دارویی، رنگیزه های فتوسنتزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.