مقایسه خصوصیات ورمی کمپوست کود دامس در مقایسه با کمپوست گرم (مطالعه موردی هنام لرستان)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
- کد COI اختصاصی: MPSA02_151
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1074
نویسندگان
کارشناس ارشد ترویج سازمان جهاد کشاورزی لرستان
کارشناس ارشد مهندسی آب مهندسین مشاور پارس پیاب
دکترای تخصصی اصلاح خاک و عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات آب و خاک
چکیده
در سال های اخیر افزایش کاربرد بی رویه کودهای شیمیایی و اثرات منفی این نوع کودها بر محیط زیست موجودات زنده و به ویژه انسان ها، نیاز به جایگزینی کود بیولوژیک را به عنوان یک الزام تبدیل کرده است. با توجه به کمبود مواد آلی خاک از یک طرف و فراوانی کود دامی در منطقه غرب کشور از طرف دیگر و عدم استفاده کشاورزی از کودهای دامی به دلیل وجود بذر علف های هرز در داخل کود دامی ضرورت بازنگری و توجه دادن زارعین به مصرف این ماده مهم به منظور حاصلخیز نمودن اراضی کشاورزی و رعایت بهداشت محیط از طریق مشارکت مستقیم زارعین در فرآوری آن اهمیت می یابد. در این تحقیق از دو روش کمپوست نمودن کود دامی شامل کمپوست گرم و ورمی کمپوست استفاده شد و با روش متداول زارعین (انباشتن تدریجی ورمی کمپوست در دو سایت (روستا) نشان داد که در آزمایش ورمی کمپوست شرایط بهتری حاکم بوده و کرم های خاکی توانسته است در 100 درصد موارد شوری و کربن آلی و در 75 درصد موارد نسبت C/N و در 50 درصد موارد PH و در 25 درصد موراد مقدار نیتروژن ورمی کمپوست را کاهش دهند. نسبت C/N در 25 درصد موارد بدون تغییر مانده است. مقدار فسفر و پتاسیم در 75 درصد موارد و مقدار روی در بیش از 50 درصد موارد و مقدار آهن در 50 درصد موارد افزایش داشته است. و در بخش کمپوست گرم پارامترهای شوری، نیتروژن و مس 50 درصد کاهش و 50 درصد افزایش نشان می دهد. پارامترهای کربن آلی، آهن، منگنز و روی 50 درصد کاهش ، 25 درصد افزایش و 25 درصد عدم تغییر را نشان می دهد. فسفر و نسبت C/N در 75 درصد موارد کاهش و در 25 درصد موارد افزایش را نشان می دهد. پتاسیم و PH به ترتیب در 75 و 50 درصد موارد افزایش نشان داده است. بدین ترتیب در کمپوست گرم نسبت C/N در 75 موارد کاهش نشان می دهد و شوری کمپوست در 50 درصد موراد کاهش داشته است. از طرف دیگر بیشتر بودن رطوبت کود دامی از 50-60 درصد سبب ممانعت از افت کربن الی کود دامی شده و نسبت C/N و مقادیر آهن و منگنز را افزایش داده است.کلیدواژه ها
کود دامی، کمپوست گرم، ورمی کمپوست، هنام، خصوصیاتمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.