تاثیر عصاره جینسینگ بر میزان هورمون های استروژن و پروژسترون در موش های صحرایی ماده تیمار شده با سیکلوفسفامید

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPSA02_139
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 17524
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه نظری

کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم

حبیب اله جوهری

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم

الهه سامانی جهرمی

طب

چکیده

طب سنتی و داروهای گیاهی امروزه جز پرطرفدارترین روش های درمان است که گیاه جینسینگ از جمله این گیاهان است. هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر عصاره جینسینگ بر میزان هورمون های استروژن و پروژسترون در موش های صحرایی ماده تیمار شده با سیکلوفسفامید می باشد. این مطالعه تجربی بر روی 56 موش صحرایی ماده بالغ از نژاد ویستار انجام شد. حیوانات به طور تصادفی به گروه های کنترل ، شاهد، گروه دریافت کننده 5mg/kg/bw داروی سیکلوفسفامید و 0/5g/kg/bw عصاره جینسینگ (تجربی 1) ، گروه دریافت کننده 5mg/kg/bw داروی سیکلوفسفامید و 1g/kg/bw عصاره جینسینگ (تجربی 2) ، گروه دریافت کننده 5mg/kg/bw داروی سیکلوفسفامید و 2g/kg/bw عصاره جینسینگ (تجربی 3) ، گروه دریافت کننده 5mg/kg/bw داروی سیکلوفسفامید (تجربی 4) و گروه دریافت کننده 2g/kg/bw عصاره جینسینگ (تجربی 5) تقسیم شدند. گروه کنترل هیچ داروی خاصی دریافت نکردند و گروه شاهد فقط حلال داروی سیکلوفسفامید (آب مقطر) دریافت کردند. کلیه داروهای سیکلوفسفامید به صورت درون صفاتی و عصاره آبی الکلی جینسینگ به صورت خوراکی به حیوانات مورد آمایش داده شد سپس بعد از گذشت 21 روز از حیوانات خونگیری انجام شد و میزان هورمون استروژن و پروژسترون در آن مورد بررسی قرار گرفت. یافته های حاصل از مطالعه نشان داد که هورمون استروژن در گروه های تجربی 1، 2 و 3 دارای افزاش معناداری نسبت به گروه کنترل و همچنین دارای افزایش معنادار نسبت به گروه تجربی 4 می باشند. گروه تجربی 5 نیز دارای افزایش معنادار نسبت به گروه تجربی 4 و گروه کنترل می باشد. هورمون پروژسترون در گروه تجربی 1، 2، 3 و 4 دارای کاهش معناداری نسبت به گروه کنترل می باشد همچنین ژروه تجربی 3 و 5 دارای افزایش معناداری نسبت به گروه تجربی 4 می باشند. در پژوهش حاضر سیکلوفسفامید با اثر بر محور هیپوتالاموس هیپوفیز گناد باعث اختلال در ترشح هورمون های جنسی شده است. اما جینسینگ با خواص آنتی اکسیدانی و مواد موثر موجود در خود باعث کاهش عوارض ناشی از مصرف سیکلوفسفامید در موش های صحرایی ماده شده است.

کلیدواژه ها

جینسینگ، استروژن، پروژسترون، موش صحرایی، سیکلوفسفامید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.