بررسی اثر عصاره جینسینگ بر نیتروژن اوره خون و کراتینین در موش های صحرایی پس از تیمار با داروی سیکلوفسفامید

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPSA02_138
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3757
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمراء نظری جهرمی

کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم

سمانه ذوالقدری جهرمی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم

الهه سامانی جهرمی

کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم

چکیده

مقدمه و هدف: سیکلوفسفامید به عنوان داروی رایج در شیمی درمانی می باشد. جینسینگ گیاهی دارویی است که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است. هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر عصاره جینسینگ بر نیتروژن اوره خون و کراتینین در موش های صحرایی پس از تیمار با داروی سیکلوفسفامید می باشد. مواد و روش ها: حیوانات مورد استفاده 60 سر موش صحرایی ماده بالغ از نژاد ویستار بودند که به 6 گروه 10 تایی شامل گروه کنترل که دارویی دریافت نکردند. گروه های تجربی 1 روزانه 5mg/kg/bw داروی سیکلوفسفامید، تجربی 2 روزانه 2g/kg/bw عصاره جینسینگ دریافت کردند و گروه تجربی 3، 4 و 5 علاوه بر دریافت 5mg/kg/bw داروی سیکلوفسفامید ، میزان 0.5 ف 1 و 2g/kg/bw عصاره جینسینگ دریافت کردند. در پایان دوره از قلب حیوان خون گیری شد و سرم آن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: نتایج به دست آمده از اندازه گیری نیتروژن اوره خون نشان می دهد که گروه تجربی 1، 3، 4 و 5 دارای افزایش معناداری نسبت به گروه کنترل می باشند همچنین گروه تجربی 2، 3، 4 و 5 دارای کاهش معناداری نسبت به گروه تجربی 1 و گروه تجربی 3، 4 و 5 دارای افزایش معناداری نسبت به گروه تجربی 2 می باشند. نتایج بدست آمده از اندازه گیری کراتینین در بین گروه های مختلف نشان داد که گروه تجربی 1، 3 و 5 دارای افزایش معناداری نسبت به گروه کنترل می باشند همچنین گروه تجربی 2 دارای کاهش معناداری نسبت به گروه تجربی 1 می باشد و گروه تجربی 2 و 4 با گروه کنترل تفاوت معناداری ندارند. نتیجه گیری: سیکلوفسفامید دارای اثرات افزایشی بر آنزیم نیتروژن اوره خون و کراتینین می باشد و عصاره جینسینگ باعث کاهش عوارض ناشی از سیکلوفسفامید می گردد.

کلیدواژه ها

جینسینگ، سیکلوفسفامید، نیتروژن اوره خون، کراتینین، موش صحرایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.