بررسی خواص آنتی اکسیدانی و میزان ترکیبات فلاونوئیدی و فنولی گیاه Citrullus colocynthis(L.) Schrad در استان خوزستان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPSA02_128
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1136
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانیه راشدی

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی گیاهی دانشگاه لرستان ، خرم آباد

حمزه امیری

دانشیار فیزیولوژی گیاهی، دانشگاه لرستان، خرم آباد

احمد قارزی

دانشیار علوم جانوری، دانشگاه لرستان، خرم آباد

چکیده

زمینه و هدف: رادیکال های آزاد باعث ایجاد بیماری های زیادی در انسان می شوند. آنتی اکسیدان ها با خنثی سازی رادیکال های آزاد از یک طرف باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و سکته می شوند و از طرف دیگر از پیشرفت سرطان ها جلوگیری می کنند. هدف از این مطالعه تعیین خواص آنتی اکسیدانی گیاه Citrullus colocynthis رشد یافته در استان خوزستان است که به طور سنتی برای درمان بیماری دیابت نوع دوم مورد استفاده قرار می گیرد. در این مطالعه برای ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی از دو روش دی فنیل پیکریل هیدرازیل و بتا-کاروتن لینولئیک اسید استفاده شد. همچنین اندازه گیری ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی به ترتیب با استفاده از شاهدهای گالیک اسید و کوئرسیتین انجام شد. نتایج نشان داد که بیشترین و کمترین مقدار فعالیت به دام اندازی رادیکال آزاد در روش DPPH به ترتیب در عصاره ساقه (IC50=4/12µg/ml) و برگ (IC50=5/46µg/ml) مشاهده شد و بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی در روش بتا-کاروتن مربوط به عصاره برگ 79/78 درصد و کمترین 47/08 درصد در میوه مشاهده شد. همچنین بیشترین مقدار ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی به ترتیب مربوط به عصاره ساقه (22/15mg/g) و میوه (4/09mg/g) است. به طور کلی عصاره های متانولی اندام های مختلف گیاه هندوانه ابوجهل در سطوح مختلف فعالیت آنتی اکسیدانی از خود نشان دادند. بنابراین می توانند به عنوان آنتی اکسیدان در صنایع غذایی و درمان مکمل بیماری ها مورد استفاده قرار گیرند.

کلیدواژه ها

ا Citrullus colocynthis، فعالیت آنتی اکسیدانی، ترکیبات فنولی، ترکیبات فلاونوئیدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.