بررسی قابلیت انتقال مجدد آسیمیلات های ذخیره شده در انتقال مواد از سنبله به دانه در برخی ژنوتیپ های گندم نان در شرایط آبیاری تکمیلی و تنش خشکی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPSA02_108
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1493
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره بزرگی

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه.

رضا حق پرست

استادیار بخش تحقیقات غلات، معاونت موسسه تحقیقات کشاورزی دیم سرارود کرمانشاه

رحمان رجبی

پژوهشگر بخش تحقیقات غلات، معاونت موسسه تحقیقات کشاورزی دیم سرارود کرمانشاه

چکیده

این تحقیق به منظور بررسی قابلیت انتقال مجدد آسیمیلاتهای ذخیره شده در انتقال مواد از سنبله به دانه در ژنوتیپ های گندم نان در شرایط آبیاری تکمیلی و تنش خشکی در ایستگاه تحقیقات دیم سرارود انجام گرفت بدین منظور آزمایش مزرعه ای به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در دو سایت دیم و آبیاری تکمیلی اجرا گردید. نتایج تجزیه واریانس نشان داد ژنوتیپ ها از نظر انتقال مواد از سنبله به دانه دارای اختلاف معنی دار در سطح 1% می باشند و نتایج مقایسه میانگین های بین 20 ژنوتیپ در شرایط دیم و آبیاری تکمیلی نشان می دهد که در بین 20 ژنوتیپ و رقم مورد بررسی، میانگین انتقال مواد ذخیره ای از سنبله به دانه در شرایط دیم و آبیاری تکمیلی به ترتیب 0/11 و 0/13 است و در انتقال مواد از سنبله به دانه در شرایط آبی بهتر و بیشتر از شرایط دیم است. سنبله می تواند سهم بسزایی در انتقال مواد فتوسنتزی به دانه ها به ویژه در شرایط تنش داشته باشد. و ژنوتیپ هایی که ریشک هایی با کارایی مناسب در انجام فرایند فتوسنتز دارند سهم بیشتری از مواد انتقالی به دانه را به ویژه در شرایط تنش به خود اختصاص می دهند.

کلیدواژه ها

گندم، انتقال مجدد، آبیاری تکمیلی، تنش خشکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.