مطالعه خصوصیات فیزیولوژیک ژنوتیپ های بهاره گندم نان در شرایط تنش گرمای آخر فصل
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
- کد COI اختصاصی: MPSA02_085
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 824
نویسندگان
دانش آموخته زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول
دانش آموخته دکترای زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان
چکیده
به منظور بررسی تاثیر تنش گرمای پایان فصل بر خصوصیات فیزیولوژیک ژنوتیپ های بهاره گندم نان (Triticum aestivum L.) آزمایشی به صورت دو آزمایش جداگانه با سه تکرار در سال زراعی 1391-1390 در منطقه شوش دانیال (خوزستان) انجام شد. آزمایش اول به صورت کشت در تاریخ کاشت متداول (15 آذر) و آزمایش دوم به منظور اعمال تنش گرمایی کشت در تاریخ کاشت اوایل بهمن صورت گرفت . ارقام مورد مطالعه شامل 514، باز، چمران، S-78-11 ،استار، ویریناک و چناب بودند. در هر دو آزمایش، هر کرت شامل شش ردیف کشت گندم بود. سایر شرایط مدیریتی به شکلی بهبنه اعمال شد. نتایج این آزمایش نشان داد که عملکرد دانه در شرایط کشت تاخیری با یک کاهش 46 درصدی از 704/7 گرم در متر مربع در تاریخ کاشت 15 آذر به 382/4 گرم در متر مربع در تاریخ کاشت با تاخیر رسید. رقم استار بیشترین (693 گرم در متر مربع) و رقم ویریناک کمترین (555 گرم در متر مربع) عملکرد دانه را داشتند. بررسی خصوصیات فیزیولوژیک حاکی از آن بود که سطح برگ، محتوای کلروفیل برگ پرچم، هدایت روزنه ای و RWC در اثر تنش گرما کاهش معنی داری یافتند. رقم استار در بین ارقام مورد مطالعه از لحاظ صفات فیزیولوژیک اندازه گیری شده برتر بود. طول دوره های مختلف رشد تحت تاثیر تنش گرما کاهش یافتند. اختلاف معنی داری از نظر دمای کانوپی بین ژنوتیپ ها وجود نداشت.کلیدواژه ها
تارخ کاشت، تنش گرما، خصوصیات فیزیولوژیک، کشت تاخیری، گندممقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.