بررسی میزان آنتی اکسیدان موجود در اندام های مختلف پنیرک در سه منطقه اکولوژیک متفاوت استان سمنان
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
- کد COI اختصاصی: MPSA02_017
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1782
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی گیاهان دارویی، گروه کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی دامغان، ایران
استادیار و عضو هیئت علمی گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی دامغان، ایران
چکیده
در قرن اخیر شناسایی گیاهان دارویی و بومی با خواص آنتی اکسیدان که در بهبود سلامتی جامعه بشر موثر باشد بسیار مورد توجه محققان سازمان جهانی بهداشت قرار گرفته است. گیاهان دارویی میراثی منطقه ای با اهمیت جهانی اند و ثروت عظیمی را به جهان ارزانی داشته اند. پنیرک Malva sylvestris L گیاهی است دارویی، دو ساله تا پایا و ندرتاً یک ساله، که به وسیله بذر تکثیر و انتشار می یابد. این گیاه، گیاه هرز مکان های خشک و آفتابی است و نیاز به خاک های غنی از مواد غذایی و غنی از هوموس، لومی و شنی دارد. پنیرک از گیاهان دارویی ارزشمندی است که از گل ها و برگ های آن در بسیاری از فارماکوپه های معتبر به عنوان دارو یاد شده و خواص درمانی آن مورد بررسی قرار گرفته است. تحقیق حاضر به منظور بررسی تاثیر شرایط اکولوژیکی و اقلیمی مختلف، بر میزان آنتی اکسیدان های تولیدی در اندام های مختلف (برگ، گل و ساقه) گیاه پنیرک در سه منطقه (دامغان، تویه دروار و شهمیرزاد) استان سمنان انجام شد. برای این منظور پس از نمونه برداری این گیاه از مناطق مذکور و فرایند عصاره گیری، میزان آنتی اکسیدان در آنها به روش DPPH تعیین شد. نتایج این تحقیق نشان داد که بیشترین میزان آنتی اکسیدان در این گیاه در اندام ساقه و در منطقه دامغان یافت شد. به طور کلی نتایج حاکی از تاثیر شرایط مختلف اکولوژیک شامل ارتفاع، تنوع آب و هوا و میزان عناصر غذایی موجود در خاک بر محتوای آنتی اکسیدان گیاه پنیرک بود، بنابراین مطالعه این گونه مهم گیاه دارویی، جهت بهره برداری بهینه از ترکیبات موثره آن در اقلیم های متفاوت توصیه می گردد.کلیدواژه ها
اکولوژیک، آنتی اکسیدان، اندام، پنیرک، گیاه داروییمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.