نقش بیو تکنولوژی در گیاهان دارویی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
- کد COI اختصاصی: MPSA02_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2102
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، تنکابن، ایران
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، تنکابن، ایران
چکیده
در دوران جدید فناوری زیستی با استفاده از راهکارهایی نظیر کشت سلول ها، اندام ها و بافت ها، مهندسی ژنتیک و کاربرد نشانگرهای مولکولی قادر است کارایی و بهره وری گیاهان دارویی را به عنوان منابع تجدیدپذیر جهت تولید دارو افزایش دهد. کشت سلول ، بافت ها و اندام های گیاهی امکان تکثیر سریع و انبوه بسیاری از گیاهان دارویی مهم را فراهم نموده است. گیاهان دارویی به دلیل توام بودن ماهیت طبیعی و وجود ترکیبات همولوگ دارویی در آنها، با بدن سازگاری بهتری دارند و معمولا فاقد عوارض ناخواسته داروهای شیمیایی هستند، به خصوص در موارد مصرف طولانی و در بیماری های مزمن، بسیار مناسب تر می باشند. گیاهان تکثیر شده از طریق کشته های in vitro عاری از بیماری و از لحاظ ژنتیکی و کیفی یکنواخت می باشند. استفاده از روش های بیوتکنولوژی از جمله کشت بافت که شامل باززایی در شرایط آزمایشگاهی ، باززایی از طریق جنین زایی سوماتیک، حفاظت گونه های گیاهان دارویی از طریق نگهداری در سرما، تولید متابولیت های ثانویه از گیاهان دارویی به منظور تکثیر و افزایش توان ژنتیکی آنها و همچنین شناسایی سریع تر و دقیق تر ژنوتیپ هایی که فرآورده بیشتری تولید می کنند ، می تواند بسیار مفید و از لحاظ تجاری بسیار سودآور باشد. طی سال های اخیر کشت سوسپانسیون سلولی و اندام (ساقه و ریشه مویین) جهت تولید متابولیت های ثانویه و مطالعه مسیر بیوسنتز متابولیت ها و افزایش بیان ژن و از سوی دیگر پیشرفت های که در زمینه ژنتیک گیاهی و تکنولوژی DNA نوترکیب، کمک شایانی به بهبود و تقویت تحقیقات در زمینه بیوسنتز متابولیت های ثانویه کرده است. این مقاله به بررسی کاربردهای بیوتکنولوژی برای باززایی و انتقال ژنتیکی برای افزایش تولید متابولیت های ثانویه در شرایط آزمایشگاهی در گیاهان دارویی می پردازد.کلیدواژه ها
بیوتکنولوژی، گیاهان دارویی، کشت بافت، تولید دارو، متابولیت ثانویهمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.