بررسی جذب اولیه در حوضه آبریز کسیلیان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی بحران آب (تغییر اقلیم، آب و محیط زیست)
  • کد COI اختصاصی: NCWC02_346
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 780
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه قاسمی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری - زهکشی دانشگاه شهرکرد

شایان شامحمدی

دانشیار گروه مهندسی آب دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد

چکیده

روش های تجربی و غیر مستقیم متعددی جهت برآورد رواناب در حوضه های آبخیز ابداع شده است، یکی از روش هایی که به طور عمده برای بررسی چگونگی شکل گیری جریان سطحی (رواناب) در اثر بارندگی حاصله بر روی زمین مورد استفاده قرار می گیرد روش موسوم به (SCS-CN) می باشد. در این پژوهش، هدف تعیین روش ساده برآورد نگهداشت اولیه (Ia) حوضه کسیلیان است، به منظور انجام این پژوهش حوضه آبخیز کسیلیان انتخاب گردید. سپس از رگبارهایی که دارای اطلاعات هم زمان بارش و رواناب در مناطق مطالعاتی بودند، استفاده شد و مقدار بارش و ارتفاع رواناب مستقیم به ترتیب با استفاده از باران نگار و آب نمود استخراج شد. با بررسی مطالعات پوشش گیاهی، خاک شناسی، کاربری اراضی و همچنین تلفیق آن ها به صورت لایه های اطلاعاتی در محیط GIS، نقشه گروه های هیدرولوژیکی خاک و در نهایت نقشه شماره منحنی (CN) حوضه تهیه گردید. نتایج مطالعه نشان داد مقادیر نگهداشت اولیه درحوضه کسیلیان 4/619 میلی متر می باشد. با توجه به اطلاعات خاکشناسی، نقشه گروه های هیدرولوژیکی خاک منطقه تهیه شد، خاک های منطقه در سه گروه A ء(63 درصد)، Bء(27 درصد) و C ء( 10 درصد) قرار گرفتند. همچنین، حدود ۲۶ درصد اراضی دیم، ۶۴ درصد جنگل، ۹ درصد را زمین های سنگلاخی و کمترین کاربری با ۱ درصد مربوط به روستا بوده است.

کلیدواژه ها

رواناب سطحی، مدل SCS، نگهداشت اولیه، شماره منحنی،کسیلیان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.