شناسایی وضعیت آب زیرسطحی در پایین دست سدهای ذخیره آب با اندازه گیری هدایت ویژه الکتریکی. مطالعه موردی: سد خاکی فشافویه تهران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی بحران آب (تغییر اقلیم، آب و محیط زیست)
  • کد COI اختصاصی: NCWC02_276
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 957
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا غیاثی

عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی عمران،پردیس فنی،دانشگاه تهران

خیراله خجیر

دانشجوی کارشناسی ارشد ژئوتکنیک،دانشکده مهندسی عمران،پردیس فنی،دانشگاه تهران

چکیده

در مقاله حاضر، وضعیت تراوش از سد خاکی فشافویه با استفاده از روش الکترو مغناطیس مورد بررسی و شناسایی قرار گرفته است. شناسایی تراز آب زیرسطحی در پایین دست سد، اطلاعات مفیدی در مورد عملکرد سد در برابر تراوش و نیز احتمال وجود مناطق نشت در بدنه و پی سد را به دست می دهد. یکی از روش های ژئوفیزیکی که امروزه در زمینه اکتشاف آب های زیرسطحی به کار می رود روش الکترومغناطیس یا EM است. این روش با اندازه گیری هدایت ویژه الکتریکی، موقعیت آب در لایه های زیرزمینی را تشخیص می دهد.برداشت های اندازه گیری شده در پژوهش مربوطه شامل اندازه گیری مقادیر هدایت ویژه الکتریکی با استفاده از دستگاه CMD-4 بوده است که تا عمق ۶ متری، مقادیر هدایت ویژه الکتریکی را بسنجد. در این مقاله، ابتدا مبانی روش الکترومغناطیس بیان می شود. سپس نحوه انجام برداشت الکترومغناطیس در پایین دست سد تشریح می شود و در نهایت داده های حاصل از برداشت، مورد بررسی و تفسیر قرار می گیرد. تحقیقات نشان داد که روش الکترومغناطیس، توانایی نسبتا خوبی برای شناسایی تغییرات تراز آب زیر سطحی دارد.

کلیدواژه ها

سدخاکی فشافویه، نشت آب، تراوش، الکترومغناطیس، ژئوفیزیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.