بررسی اثرات تکنیک بارورسازی ابر بر خشکسالی هواشناسی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی بحران آب (تغییر اقلیم، آب و محیط زیست)
  • کد COI اختصاصی: NCWC02_210
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 879
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نجمه مرادی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری، دانشگاه یزد

علی طالبی

عضو هئیت علمی دانشگاه یزد

سمانه پورمحمدی

دانشجوی دکتری علوم و مهندسی آبخیزداری، دانشگاه یزد

چکیده

خشکسالی های شدید و پیوسته دهه های اخیر در کشور ما نگرانی های بسیاری در بخش های مختلف کشاورزی، منابع طبیعی و بویژه آب ایجاد نموده است. برای مبارزه با پدیده خشکسالی و مشکل کم آبی و همچنین پیامدهای تغییر اقلیم، افزایش بارش از طریق بارورسازی ابرها، بعنوان یکی از راه های نوین تامین و استحصال منابع آب مطرح گردیده و یکی از راهکارهای مهم جهت کاهش اثرات خشکسالیهای هیدرولوژیکی و افزایش منابع آب سطحی و زیرزمینی میباشد. به همین منظور در مقاله حاضر به بررسی تاثیر باروری ابرها بر کاهش میزان خشکسالی در حوزه اسکندری استان اصفهان با استفاده از شاخص خشکسالی استاندارد (SPI) پرداخته شده است. با توجه به اینکه بارور سازی ابر به طور متوسط باعث افزایش ۲۰ درصدی بارش در این منطقه طی سال های 1999، 2000 و 2001 شده است، با احتساب این مقدار افزایش بارش و محاسبه شاخص خشکسالی SPI، نتایج تحقیق حاضر افزایش بارش و کاهش شدت خشکسالی در اثر باروری ابرها در حوزه آبخیز اسکندری را نشان می دهد. بطور کلی می توان چنین بیان نمود که با استفاده از فن آوری نوین باروری ابرها می توان به ذخایر منابع آب کمک شایانی نمود و اثرات مخرب ناشی از خشکسالی را تا حدودی کاهش داد.

کلیدواژه ها

افزایش بارندگی، بارورسازی ابرها،حوزه آبخیز اسکندری، خشکسالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.