تعیین روند سطح آب های زیرزمینی با استفاده از روش های من کندال، نقطه بازگشت و رگرسیون خطی (مطالعه موردی دشت تویسرکان)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی بحران آب (تغییر اقلیم، آب و محیط زیست)
  • کد COI اختصاصی: NCWC02_200
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 658
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا اژدری

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه یزد

علی فتح زاده

استادیار دانشکده منابع طبیعی اردکان

چکیده

در بسیاری از کشورهای خشک جهان و به خصوص ایران، اصلی ترین منبع تامین آب، ذخایر آب زیرزمینی است. بنابراین لزوم استفاده بهینه از منابع آب زیرزمینی با توجه به رشد صنایع و کشاورزی در کشور و وابستگی این صنایع به منابع آبی بیش از پیش حائز اهمیت می باشد و لازم است که برنامه ریزی دقیق و اصولی برای بهره برداری صحیح از منابع آب موجود در هر منطقه صورت گیرد بدین منظور برای آگاهی از وضعیت منابع آب زیرزمینی لازم است پیش بینی دقیقی از نوسانات سطح آب زیرزمینی انجام شود. با پیش بینی دقیقی از نوسانات سطح آب زیرزمینی می توان از آن در برنامه ریزی تامین آب و مدیریت منابع آب و همچنین الگوهای توسعه پایدار در مدیریت منابع آب بهره گرفت. این پژوهش برای بررسی نوسانات آب زیرزمینی در دشت تویسرکان که یکی از مهم ترین دشت های کشاورزی استان همدان می باشد با استفاده از روش های من کندال، نقطه بازگشت و رگرسیون خطی انجام شد. نتایج نشان داد که سطح تراز آب زیرزمینی در طی این سال ها بجز ایستگاه سرابی دارای روند نزولی می باشند.

کلیدواژه ها

دشت تویسرکان، آب های زیرزمینی، من کندال، نقطه بازگشت، رگرسیون خطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.