مقایسه ویژگی های برکه های تثبیت و تالاب های مصنوعی در تصفیه تکمیلی پساب ها
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی بحران آب (تغییر اقلیم، آب و محیط زیست)
- کد COI اختصاصی: NCWC02_024
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1375
نویسندگان
دانشجوی دکتری منابع آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
استاد گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده
برکه های تثبیت و تالاب های مصنوعی دو تکنولوژی هستند که بطور وسیع برای تصفیه ثانویه و تکمیلی پسابها مورد استفاده قرار میگیرند. هر کدام از این تکنولوژیها دارای مزایا و معایبی است که برای استفاده از آنها نیاز است تا طراحان با این ویژگیها بیشتر آشنا گردند. دراین مقاله سعی شد تا جوانب مختلف این دو سیستم از جمله ویژگی های کلی، مزایا و محدودیتها، کارایی مورد انتظار و هزینه ها مورد بررسی و مقایسه قرار گیرند. این مقایسات نشان داد که استفاده از هر کدام از این فناوری ها بستگی به شرایط محلی مانند شرایط آب و هوایی، آلاینده های موجود در پساب، قیمت زمین و مصالح ، دوری و یا نزدیکی به مراکز جمعیتی، ارزش آب و موارد مصرف آن و کیفیت مورد نظر خروجی دارد. بطور کلی تالاب های مصنوعی نیاز به زمین کمتری نسبت به برکه های تثبیت داشته و کارایی بیشتری از آنها مورد انتظار است و در نوع زیرسطحی آنها مشکلاتی مانند تبخیر، بو و تجمع حشرات وجود ندارد. برکه های تثبیت دارای طراحی آسان بوده و بهره برداری و نگهداری آنها نیاز به صرف انرژی و هزینه کمتری دارد. ضمن اینکه بدلیل مجاورت با نور و هوا شرایط برای توسعه میکروارگانیزم ها و تصفیه بیولوژیکی هوازی در آنها بیشتر فراهم خواهد بود.کلیدواژه ها
برکه های تثبیت، تالاب های مصنوعی، ویژگی ها، تصفیه پساب، هزینه هامقالات مرتبط جدید
- پایش تغییرات پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و تحلیل شاخص NDWI
- ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط جدید به جهت ترکیب واحدها برای راه اندازی یک نیروگاه برق آبی در مقیاس بزرگ
- خصوصی سازی مدیریت ریسک در حوزه آب و فاضلاب (مطالعه موردی: شرکت آب وفاضلاب تهران)
- بنچمارکینگ آب واحدهای مسکونی شهری، ضرورت و کاربردها
- شناسایی عوامل موثر بر تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی مرتبط با صنعت آب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.