رابطه اقلیم و معماری و تاثیر آن در بهینه سازی مصرف انرژی با استفاده از نمودار اولگی و نمودار گیونی نمونه موردی شهر همدان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین­ المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی
  • کد COI اختصاصی: ETEC03_457
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1398
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی رستمی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد ملایر

چکیده

پیش از دستیابی بشر به انرژی های فسیلی تأمین شرایط آسایش در محیط مسکونی با بهره گیری از راهکارهای انطباق ساختمان با شرایط اقلیمی و نیز بهره گیری از نیروهای طبیعی صورت می گرفته است اما پس از دستیابی به انرژی های فسیلی تطابق ساختمان با شرایط اقلیمی به بوته فراموشی سپرده شد که این موضوع افزایش مصرف سوخت و انرژی برای گرمایش و سرمایش گردید. این تحقیق سعی دارد با مطالعه شرایط و وضعیت اقلیمی شهر همدان به ارائه راهکارهایی جهت ایجاد آسایش و طراحی ساختمان های متناسب و سازگار با اقلیم منطقه و در نتیجه کاهش مصرف انرژی و بهینه سازی مصرف آن بپردازد لذا جهت نیل به این هدف از آمار و اطلاعات ایستگاه سینوپتیک شهر همدان از جمله دما ، بارندگی ، باد ، رطوبت نسبی و ... در یک دوره اماری 40 ساله استفاده شده است. در این تحقیق مشخص شد که آب و هوای شهر همدان زمستان های سرد و تابستان های گرم و خشک را داراست. ماه های دی ، بهمن ، اسفند ، آبان و آذر خارج از محدوده آسایش است و سرما بر ما حاکم بوده و استفاده از وسایل گرمایی و سیستم های مکانیکی حرارت زا الزامی است . ماه های فروردین ، اردیبهشت و مهر دارای شرایط آسایش و راحتی می باشند و ماه های خرداد ، تیر ، شهریور نیز گرم بوده و در روز شرایط آسایش وجود ندارد و باید از سیستم تهویه مکانیکی خنک کننده استفاده نمود . ایجاد گرمایش با استفاده از انرژی خورشیسدی معمولی 20 تا 25 درصد از مواقع سال امکان پذیر است. شرایط آسایش به صورت طبیعی از 10 تا 15 درصد از مواقع سال حاضر است. استفاده از وسایل سیستم های مکانیکی گرما در 40 تا 55 درصد از مواقع سال ضروری است . با استفاده از مصالح سنگین تا حداکثر 10 درصد از مواقع سال می توان از سرمایش طبیعی استفاده کرد.

کلیدواژه ها

اقلیم ، معماری ، بهینه سازی مصف انرژی ، نمودار اولگی ، شهر همدان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.