استفاده از رویکرد محاسبه هزینه های دوره عمر محصول در انتخاب پمپ، راهی برای بهینه کردن مصرف منابع
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی
- کد COI اختصاصی: ETEC03_448
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1108
نویسندگان
کارشناس مهندسی مکانیک، شرکت صنایع پمپیران
کارشناس مهندسی مکانیک، شرکت صنایع پمپیران
کارشناس ارشد مهندسی صنایع، موسسه آموزش عالی نبی اکرم
چکیده
فرایند انتخاب پمپ به صورت سنتی صرفا هزینه های اولیه خرید و نصب و راه اندازی پمپ را در نظر می گیرد. این شیوه به دنبال بهینه کردن مصرف منابع اولیه در پروژه است. اما هزینه های یک محصول، صرفا در هزینه های اولیه خلاصه نمی شود. رویکرد جامع آن است که دوره عمر یک مجموعه پمپاژ را در محاسبات خود لحاظ نماید. هدف از این پژوهش، بررسی رویکرد محاسبه هزینه های دوره عمر (Life Cycle Cost) در فرایند طراحی و انتخاب پمپ و مقایسه آن با نتایج حاصل از رویه های سنتی است که در آن هزینه های اولیه نقش عمده ایفا می کنند. روش کار بدین صورت بوده است که برای یک پروژه مشخص به عنوان مطالعه موردی رویه های انتخاب پمپ با هر دو رویکرد انجام گرفته و سپس نتایج حاصله از منظر هزینه های انرژی مصرفی مورد مقایسه قرار گرفته است. دراین مقایسه ها، ویژگی های پمپ، محرکه و متعلقات مورد استفاده با هدف کاستن از هزینه های اولیه مثل خرید و نصب راه اندازی و هزینه های دوره عمر مثل خرید و نصب و راه اندازی و تعمیر و نگهداری و مصرف انرژی در یک دوره 5 ساله مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصله به وضوح کاهش انرژی مصرفی در رویکرد LCC را به میزان قابل ملاحظه ای نشان می دهد. بر اساس یافته های این پژوهش، و با توجه به اینکه سیستم های پمپاژ در حدود 20 درصد انرژی تولیدی در جهان را مصرف می کنند، جامع نگری و استفاده از رویکرد LCC به عنوان عاملی مهم در کاهش مصرف انرژی در فرایند طراحی سیستم های پمپاژ و انتخاب پمپ اکیدا توصیه می شود.کلیدواژه ها
هزینه های دوره عمر محصول، انتخاب پمپ گریز از مرکز، کاهش مصرف انرژی،مقالات مرتبط جدید
- تحلیل مقایسهای اینورترهای خورشیدی: بررسی تاثیر شرایط محیطی، هزینه بر عملکرد و راندمان سامانههای فتوولتائیک
- روشهای بهینه وصول مطالبات و ارائه پیشنهادات و راهکارهای اقتصاد مقاومتی برای وصول آن در شرکت توزیع نیروی برق استان یزد
- کاربرد مدلهای بهینه سازی انرژی و اثرات ناشی از آن برای تاسیسات شبکه های توزیع برق یزد
- بهرهبرداری اقتصادی و سازگار با محیطزیست یک نیروگاه مجازی با نفوذ گستردهی منابع انرژی تجدیدپذیر
- تعیین خط افزونه با رویکرد بهبود تابآوری ، توسعه و تقویت ظرفیت خط و باس شبکه انتقال
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.