بررسی تجربی اثر پوشش شیشه ای دوجداره بر عملکرد حرارتی اجاق خورشیدی دوتابشی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی
- کد COI اختصاصی: ETEC03_373
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 735
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه فردوسی مشهد
استاد گروه مکانیک، دانشگاه فردوسی مشهد
دانشجوی کارشناسی دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
متاسفانه امروزه یکی از بحران های روز جهان، مسئله آلودگی محیط زیست در پی استفاده بی رویه از سوخت های فسیلی در کشورهای درحال توسعه از جمله ایران می باشد که علاوه بر معضلات ناشی از آن، مسئله بحران انرژی را نیز به دنبال دارد. بنابراین به کارگیری انرژی های نو مخصوصا انرژی خورشیدی در تجهیزات پخت و پز امری ضروری محسوب می شود. در همین راستا تحقیقات در زمینه اجاق های خورشیدی اخیرا باشدت بیشتری دنبال می شود و از طرفی ایران با توجه به تعداد روزهای آفتابی نسبتاٌ بالا و مناطق کمتر برخوردار، پتانسیل خوبی برای بهره مندی از اجاق های خورشیدی دارد. هدف از این تحقیق، افزایش عملکرد حرارتی یک اجاق خورشیدی دوتابشی با مطالعه تجربی بر روی پوشش شیشه ای محفظه اجاق می باشد، به همین منظور، در محل پارک علم و فن آوری خراسان رضوی با طول و عرض جغرافیایی، 54 و 37 درجه، دو اجاق خورشیدی دوتابشی که در یکی از آنها شیشه معمولی و در دیگری شیشه دوجداره نصب شده است، مورد بررسی قرار گرفته اند. نتایج نشان داد که متوسط دمای آب و توان حرارتی اجاق دوتابشی با شیشه دوجداره به ترتیب به میزان 3/9٪ ، 11/7٪ بیشتر از اجاق دوتابشی با شیشه معمولی می باشد و زمان به جوش رسیدن آب به میزان 10/5٪ کاهش یافته است و در آزمایشی دیگر اثر شفافیت پوشش شیشه ای مورد بررسی قرار گرفت که نتایج نشان داد در اجاق دوتابشی با پوشش شیشه ای شفاف بدون ناخالصی، متوسط دمای آب به میزان 1 /2 % بیشتر و زمان به جوش رسیدن آب به میزان 8/ 6 % کاهش پیدا می کند.کلیدواژه ها
اجاق خورشیدی دوتابشی، پوشش شیشه ای، انرژی خورشیدی، عملکرد حرارتیمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مقایسهای اینورترهای خورشیدی: بررسی تاثیر شرایط محیطی، هزینه بر عملکرد و راندمان سامانههای فتوولتائیک
- روشهای بهینه وصول مطالبات و ارائه پیشنهادات و راهکارهای اقتصاد مقاومتی برای وصول آن در شرکت توزیع نیروی برق استان یزد
- کاربرد مدلهای بهینه سازی انرژی و اثرات ناشی از آن برای تاسیسات شبکه های توزیع برق یزد
- بهرهبرداری اقتصادی و سازگار با محیطزیست یک نیروگاه مجازی با نفوذ گستردهی منابع انرژی تجدیدپذیر
- تعیین خط افزونه با رویکرد بهبود تابآوری ، توسعه و تقویت ظرفیت خط و باس شبکه انتقال
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.