مطالعه خشک کردن ورقه های نازک موز با استفاده از خشک کن خورشیدی غیرمستقیم همرفت اجباری

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین­ المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی
  • کد COI اختصاصی: ETEC03_362
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 886
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده حاتمی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

مرتضی صادقی

دانشیار مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

سیداحمد میره ای

استادیار مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

امروزه تلاش های زیادی برای استفاده از انرژی های نو در کلیه علوم صورت گرفته است. انرژی خورشیدی به عنوان یک انرژی در دسترس و پاکیزه در کشور می تواند جایگزین مناسبی برای کاربردهای مختلف انرژی باشد. یکی از روش های نگهداری مواد غذایی خشک کردن آنها است که انرژی زیادی مصرف می کند. خشک کن های خورشیدی راه حل مناسبی از لحاظ هزینه، بهداشت و سرعت عملیات به منظور استفاده از انرژی خورشیدی برای خشک کردن محصولات کشاورزی می باشند. تنظیم دبی جرمی هوا در خشک کن های خورشیدی یکی از راه های بهره وری بهتر انرژی خورشید در خشک کردن محصول است. در این تحقیق ورقه های نازک موز با ضخامت تقریبی 6 /2 میلیمتر با استفاده از یک خشک کن خورشیدی غیرمستقیم با همرفت اجباری در دبی های جرمی هوای 0/016، 0/014 و 0/082 کیلوگرم هوای خشک بر ثانیه خشک شده و سینتیک خشک شدن آنها مورد مطالعه و مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزایش دبی جرمی در خشک کن علاوه بر ایجاد اغتشاش بیشتر اثر مستقیمی بر دمای محفظه در طول روز می گذاشت. همچنین مشاهده شد که تاثیر دما بر سرعت عملیات خشک شدن بیشتر از تأثیر سرعت هوا بود. همچنین دوازده مدل تجربی ارائه شده برای سینتیک خشک شدن به داده های آزمایشی برازش شده و ضرایب آ نها محاسبه و مورد ارزیابی قرار گرفت. از بین مدل ها، مدل لگاریتمی بهترین پیش بینی از رفتار خشک شدن محصول را در مقایسه با سایر مدل ها نشان داد.

کلیدواژه ها

خشک کن خورشیدی، سینتیک خشک کردن، دبی جرمی، دما، مدل سازی تجربی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.