بررسی عددی کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در کلساینر تولید سیمان
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی
- کد COI اختصاصی: ETEC03_361
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 848
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی مکانیک تبدیل انرژی
کارشناس ارشد مهندسی مکانیک تبدیل انرژی
دانشیار گروه مکانیک دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
صنعت سیمان یکی از بزرگترین عوامل تولید گازهای گلخانه ای به ویژه دی اکسید کربن می باشد. در سال های اخیر محققین بسیاری در زمینه بهبود مصرف انرژی و کاهش آلاینده ها در فرآیند ساخت سیمان مطالعات قابل توجهی انجام داده اند. در تکنولوژی های جدید ارائه شده 90 تا 95 درصد فرآیند کلسیناسیون در کلساینر انجام می پذیرد لذا کلساینرها یکی از مهمترین عوامل تولید گاز دی اکسید کربن می باشد ، به همین دلیل مطالعه عملکرد کلساینرها جهت کاهش گازهای گلخانه ای بسیار لازم و ضروری است . در این مقاله ابتدا به اهمیت دینامیک سیالات محاسباتی به ویژه در صنعت سیمان پرداخته شده است . یک مدل عددی و یک بررسی پارامتری روی فرآیندها و پدیده های انتقال رخ داده در کلساینر ارائه شده است . مدل عددی بر پایه ی حل معادلات ناویر - استوکس برای جریان سیال و حل معادلات انتقال برای گونه های شیمیایی ، می باشد. تمام مدل های ریاضی مورد نیاز توسعه داده شده اند و با لحاظ توربولانسی با یک مدل دو معادله ای (k-ε) شبیه سازی شده و در قالب یک مدل دینامیک محاسباتی سیال درآمده اند . همچنین برای بررسی اثرات تابش از مدل تابشی DO استفاده شده است . توزیع سرعت سیال ، دما و غلظت های واکنش گرها و فرآورده ها محاسبه شده است . نتایج این بررسی ها ما را قادر می سازد که شرایط بهینه را برای کمترین تولید آلایندگی و محصولی با کیفیتی بهتر تخمین بزنیم.کلیدواژه ها
دینامیک سیالات محاسباتی ، تشکیل آلاینده هامقالات مرتبط جدید
- تحلیل مقایسهای اینورترهای خورشیدی: بررسی تاثیر شرایط محیطی، هزینه بر عملکرد و راندمان سامانههای فتوولتائیک
- روشهای بهینه وصول مطالبات و ارائه پیشنهادات و راهکارهای اقتصاد مقاومتی برای وصول آن در شرکت توزیع نیروی برق استان یزد
- کاربرد مدلهای بهینه سازی انرژی و اثرات ناشی از آن برای تاسیسات شبکه های توزیع برق یزد
- بهرهبرداری اقتصادی و سازگار با محیطزیست یک نیروگاه مجازی با نفوذ گستردهی منابع انرژی تجدیدپذیر
- تعیین خط افزونه با رویکرد بهبود تابآوری ، توسعه و تقویت ظرفیت خط و باس شبکه انتقال
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.