ارزیابی اقتصادی و زیست محیطی سیستم های انرژی شهر شیراز امکان سنجی جایگزینی انرژی های نو

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین­ المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی
  • کد COI اختصاصی: ETEC03_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1154
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرمان پویایی

دانشجو کارشناسی ارشد مهندسی انرژی های تجدیدپذیر ، دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران

احمد حاجی نژاد

استادیار گروه مهندسی انرژی های نو و محیط زیست ، دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران

عماد ضیایی

دانشجو کارشناسی ارشد مهندسی انرژی های تجدیدپذیر ، دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران

پوریا ثروتی

دانشجو کارشناسی ارشد مهندسی انرژی های تجدید پذیر ، دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران

چکیده

دستیابی به هزینه اقتصادی کمتر ، کارکرد مفید انرژی و کمتر کردن تأثیرات منفی آلاینده ها بر محیط زیست از چالش های اصلی قرن اخیر می باشد. استفاده از حامل های انرژی نظیر نفت سفید ، بنزین موتور ، نفت گاز و نفت کوره در شهر شیراز در سال 90 ، معادل 14679 میلیارد ریال برآورد شده است که 8 درصد از آن را هزینه های ناشی از آلاینده ها به خود اختصاص داده است . انرژی های تجدیدپذیر اگرچه دارای هزینه سرمایه گذاری نسبتا بالاتری هستند ولی به دلیل کمتر بودن هزینه تعمیر و نگهداری و سوخت و آلایندگی ، می توانند جایگزینی مناسب برای نیروگاه های کم بازده باشند. طبق آمار گردآوری شده مجموع انرژی مصرفی شیراز در سال 90 برابر با 1602.205 GWh و هزینه های ناشی از نیروگاه های فسیلی برابر با 9575 میلیاردریال در سال می باشد. با توجه به مقدار نیاز شبکه و مقدار تولید هرنیروگاه و با عنایت به ضرورت کاهش مصرف سوخت های فسیلی و آلودگی های هوا ، سناریوهای مختلفی جهت جایگزینی نیروگاه های فسیلی کم بازده با نیروگاه های تجدیدپذیر تعریف شده است . پتانسیل منطقه جهت استفاده از انرژی های تجدیدپذیر برای برق آبی 300MW ، بادی 2000MW ، خورشیدی 28.5GW و زیست توده 200MW برآورد شده است. در پایان می توان نتیجه گرفت که جایگزینی نیروگاه دیزلی با انرژی بادی و برق آبی ، 1100 میلیارد ریال در سال در هزینه ها صرفه جویی می شود.

کلیدواژه ها

سیستم های انرژی ، انرژی های تجدیدپذیر ، سوخت های فسیلی ، گازهای آلاینده ، شیراز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.